Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tejföl édességben?!

Piriiiiii kérdése:

Tejföl édességben?!

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy szeretnék valami desszertszerűt csinálni, keksszel, lekvárral, valami lightos, fincsi és hűs dolgot, ami kefirrel, natúr joghurttal volna jó, de egyik sincs itthon, csak tejföl. Szerintetek pótolhatnám a tejföllel a kefirt egy édes desszertben? Ha igen, hogyan? Cukrot tegyek bele? Az furcsa lenne kicsit. Vagy keverjek bele valamit?
2013. jún. 29. 16:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Pont ilyet csináltam már tejföllel, szerintem finom! :) Én úgy csináltam, hogy a kekszeket picit megáasztattam (lehet kávéban, vagy üditőben is) leraktam egy tálba, azt megkentem lekvárral, majd ráraktam a tejfölt, amibe kevertem cukrot, lehet kakaót is tenni bele, majd újra ezeket rétegeztem, hagytam a hűtőben kicsit állni, és finom lett! :)
2013. jún. 29. 17:05
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem találkoztál még cukrozott tejföllel leöntött túrógombóccal? :) Nyugodtan mehet a tejföl édességekbe, vannak kifejezetten tejfölös sütemények is.
2013. jún. 29. 18:25
 3/3 anonim ***** válasza:

sütés nélküli édesség:

kocka alakú háztartási kekszet rétegesen leraksz kellően beízesített tejföllel. Vastagon,bőven kell kenni a tejfölt.Tejfölbe: cukor,vanília, citromhéj, narancshéj, esetleg a leve is, fahéj, kakaópor ízlés szerint, ki mit szeret.

A tetejére is tejföl kerüljön. Hagyd állni bő fél napot, aztán a kockák mentén szeld fel.Lehet cifrázni: a krémbe apróra vágott gyümölcs, a tetejére gyümölcszselé, kakaó a krémbe, a tetejére kakaópor....stb.

2013. jún. 30. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!