Miért nem lehet berakni a meleg ételt a hűtőbe?
Hidegben a bacilusok inaktívak, nem, vagy csak nagyon lassan szaporodnak - innen a hűtő funkciója, ezért romlik meg lassabban a hűtőben tartott kaja.
Meleg ételt azért nem szabad berakni a hűtőbe mert felmelegíti a körülötte lévő, régebben ott tartott ételt/italt és azokon elszabadulnak a bacilusok. Ennyi a történet, a hűtőnek és a meleg kajának sem lesz amúgy semmi baja.
A hűtő elektromos áramot fogyaszt a hűtéshez. Minél melegebb ételt teszel bele, annál több energiát (azaz pénzt) igényel a lehűtése.
Régebben a jegesedés miatt is gond volt, mert gyorsabban jegesedett a hűtő, a maiaknál legalább ez a probléma nincs :)
Köszi a válaszokat! :)
Nem akarom betenni, csak érdekelt, hogy miért nem szabad! :)
1. Ha a meleg ételt födő nélkül teszed be, akkor az eredményt már előttem sokan leírták
2. Ha még be is borítod, mielőtt lehűlne, akkor könnyen be is savanyodik az ételed, mivel a benne levő hő nem tud kiszállni belőle, csak visszacsapódni, amely rontja az élelmiszer minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!