Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Édességben sertés zselatin?

Édességben sertés zselatin?

Figyelt kérdés

Én balga, megkívántam a marshmallow-t, mivel csak 1 féle volt a boltban, megvettem. Csak otthon néztem meg tüzetesebben, nincs feltüntetve a gyártója, csak annyi, hogy kínai a cucc, és az összetevők közt szerepel a sertés zselatin....

Később megnéztem egy Haribo-s zacskót, azon nincs is rajta, hogy hol gyártják, az összetevők között pedig csak simán "zselatin" szerepel. Vajon ez is disznó??

Egy életre elment a kedvem minden zselatintól.


2009. okt. 12. 13:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
50%
Tudomásom szerint a disznónak nincs zselatin tartalma. bőre az ami kocsonyásító anyagot tartalmaz,de azt minek raknák Édességbe?Igen h.lyék a kinaiak,ha ilyet tesznek.
2009. okt. 12. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Bzony az van benne!Vagyis a csontbol nyerik a kocsonyàsito zselét!Pàrom muszlim,nàluk nem szabad disznot fogyasztani,igy minden egyes termék kilöve,amiben zselatin van
2009. okt. 12. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim válasza:
100%
Hát igen,mi is csináltunk tesómmal vmi sütit,amibe kellett,zselatinlapot vettünk,és amikor beáztattuk, "disznószaga" volt.Persze amikor kész volt a süti,már nem.Szóval szerintem abból van.
2009. okt. 12. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Pár idézet a wikipédiából:


A zselatin (a francia gélatineből) egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet elsősorban háziállatok (szarvasmarha, ló) csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítanak elő.


Az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban, a fényképészetben és a kozmetikumokban széles körben alkalmazzák. A zselatin tartalmú, vagy hasonló állagú anyagokat is zselatinnak nevezik. Élelmiszerekben E441 néven, emulgeálószerként, valamint zselésítő anyagként használják.


Évente körülbelül 300 000 tonna zselatint állítanak elő világszerte. A zselatint ipari keretek közt a húsipar, és a bőrgyártás melléktermékeként állítják elő, elsősorban sertésbőrből, sertés- és szarvasmarhacsontokból.


További érdekességek: [link]


Hogyan kerülhetjük ki:



egyszerűen nem veszem meg azt, amiben van - ez a legegyszerűbb mozzanat



táplálékkiegészítőknél, gyógyszereknél sokszor a kis műanyagnak tűnő burok zselatinból készül. Én ilyenkor vagy más, nem kapszula formájú, de azonos összetételű, természetes táplálékkiegészítőt veszek, vagy pedig fogom a tartalmát és kiöntöm teába. (Így tettem nemrégiben a tőzegáfonya kapszulával is.) Gondosabbak kapnak bioboltban növényi kapszulát, amibe át lehet tölteni a tartalmát.



főzésnél az agar-agar bír zselésítő hatással, bár én magam még nem próbáltam.

2009. okt. 12. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ezek szerint a Haribo is disznó.. :(
2009. okt. 13. 17:08
 6/17 anonim ***** válasza:
69%
Jó, rendben. Akkor ne egyetek gyümölcszselét, semmilyen gyümölcstortát, készen kapható bolti pudingot, kész tejszínhabos sütiket, kész bolti fagylaltokat, kocsonyát, disznósajtot, húslevest, marhapörköltet, sertéspörköltet, májkrémet, túrótortát, aszpikos hidegkonyhai készítményt, sőt bolti kész francia, burgonya és egyéb majonézes salátákat, kaszinótojást, és még lehetne sorolni órákon át. Ezekben ugyanis a sertés és marhahúsból, csontból kifőtt zselatin mind benne van. Részben összetartja a készítményt, részben pedig pontosan azért készítjük mert az étel ezzel nem csak nagyon rafinált lesz, de nagyon finom is. A legegyszerűbb példa éppen a közkedvelt húsleves velőscsonttal. Órákon át főzzük a húst és a csontokat lassú tűzön, hogy minél több zselatin főjön ki belőlük, mert ez adja meg a húsleves karakteres ízét. De igazatok van, a ki tudja milyen húsból, szójából, aromákkal, vegyszerekkel összedarált hamburger a növényi zsírból készített nejlon "sajttal", a műanyag ezersziget öntettel és a fogzománcot oldó vegyszeres kólával sokkkkal-sokkkkal finomabb, egészségesebb és egyben a konyhaművészet non plus ultrája.
2009. okt. 14. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, az általad felsoroltak 80%-át nem eszem, hamburgert kólával szökőévente egyszer. De azért neked is köszönöm.


Senki nem kérdőjelezte meg, hogy pl. a disznósajt miből lehet, de hogy egy pillecukor is disznóból legyen?! ...

2009. okt. 16. 11:49
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem csak sertésbörkéből lehet zselatint főzni, van az agar-agar nevezetű moszatfehérje is amiből ugyanilyen fehérjét lehet fözni amit aztán poritva forgalmaznak, de lehet tojásfehérje por is...
2009. okt. 16. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:

Amúgy nem tom mit vagy oda a zselatin egészséges, ha mentes a mesterséges aromáktól és izesítöktöl, a természetes anyagok használatával lehet készíteni egészséges gumicukrot is!


A zselatin egyszerü fehérjéket tartalmaz és kolloidálisan kötött vizet..


Kiváló izomtápanyag pl a gyurósok ezért isznak edzés előtt tojáskoktélt nyersen

2009. okt. 16. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:

tulajdonképpen mi is a baj a zselatinnal? hogy disznóból és lóból készül? ez mióta probléma?

én nem eszem meg minden, de ez egy felesleges kényeskedésnek tűnik.


sokkal érthetetlenebb ugyanakkor, hogy megvesszük a nagy gyártól ruháit, mikot köztudott, hogy kínában és indiában, 12 éven aluli gyerekek készítik, egy marék rízsért. hol itt a racionalitás?

2009. okt. 17. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!