Tudnátok írni egy egyszerű gombakrémleves recemptet, amihez nem kell turmix?
Egy fej hagymát vajjal kevert olajon megpirítasz, hozzáadod a gombát (fél kiló friss vagy 350g konzerv/fagyasztott - a friss sokkal ízletesebb). Ha nem akarsz turmixolni akkor NAGYON apróra vágd fel a gomba nagyrészét, egy maroknyit pedig hagyj meg normál szeletekben (levesbetétként). A gombát a pirult hagymára szórd, sózd be és 5 percig fedő alatt párold (ha besózod, finom levet ereszt ilyenkor). Ezután öntsd fel egy löket száraz fehérborral, és még 2-3 percig forrald fedő alatt.
Ha ez megvolt, öntsd nyakon kívánt mennyiségű vízzel, 1-1.5 l való ennyihez. Fűszerezd, borsozd tetszés szerint (pl. tárkonnyal vagy kakukkfűvel, ahogy tetszik) és rotyogtasd pár percig. HA így túl darabos neked a leves az apró gombák és a hagyma miatt, akkor öntsd át egy szűrőn és kiskanállal passzírozd szét, majd öntsd vissza az egészet a lábasba. Ami nem megy át a szűrőn, az a kukába mehet.
Végül öntsd nyakon 2dl tejszínnel, és még egyet forrald fel vele. Tedd félre, és adj hozzá egy ujjnyi szelet vajat, esetlegesen egy kis parmezán sajtot (kakukkfűhöz vagy bazsalikomhoz, oregánóhoz megy, attól függ milyen fűszerrel készíted a levest). Fedő alatt várj 5 percet, amíg a sajt és a vaj elolvad benne.
A fehérbor és a parmezán elhagyható természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!