Hogyan csináljak faeperből szörpöt?
Figyelt kérdés
teljesen kezdő vagyok!2013. jún. 11. 00:12
1/6 anonim válasza:
Cukorszirupot kell készíteni a gyümölcsöt meg kell rottyantani és kipaszírozni hogy tiszta legyen hozzáönteni a sziruphoz és megmelegíteni.
2/6 A kérdező kommentje:
dunsztolni kell? Tartósítószer kell?? :)
2013. jún. 11. 00:41
3/6 anonim válasza:
Persze azért kell összemelegíteni a sziruppal és előmelegített üvegbe merni.Lehet literenként egy késhegynyi nátriumbenzoátot adni
4/6 Salx Narval válasza:
Én egy kis citromsavat is tennék hozzá, hogy ízesebb legyen, bár ez már ízlés dolga. Minden édes szirupnak kiemeli az ízét egy kis savanyú.
5/6 A kérdező kommentje:
a citromsav is jó tartósítószernek?
Csak a tetejére kell, vagy belekeverni?
2013. jún. 11. 09:15
6/6 Salx Narval válasza:
Valamennyire tartósít is, de itt az ízt kell kellemesen savanykássá tenni vele. Annyit kell belekeverni, hogy számodra jó legyen (kóstolgatni kell). Használhatsz citrompótlót, citromlevet, port, stb. Én azt tanácsolnám, hogy próbáld ki egy kevés szörppel és ha így jobban ízlik, csak akkor keverd be a többit is. Én minden szörphöz és lekvárhoz teszek valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!