Jó ez a befőzési módszer?
Lekvárhoz a gyümölcsöt cukorral és tartósítószerrel összekeverni nagy fazékban, és két napig állni hagyni szobahőmérsékleten. Utána összefőzni, üvegekben száraz dunsztba tenni.
Az, hogy két napig áll a gyümölcs, nem árt neki? Nem jobb minél frissebben elrakni?
szobahőn tényleg csak annyit érsz el a 2 nap alatt, hogy megcefrésedik
persze, ha pálinkát akarsz főzni, ahhoz jó módszer :-D
A tartóitószer fölösleges vegyszer, aminek semmi értelme. Ha tisztán dolgozol, friss, érett, jó minöségü gyümölcsöt használsz, akkor eláll mindenféle szer nélkül is.
Én legalább 20 éve teszek el rendszeresen sok mindent tartósítószer nélkül és gyakorlatilag nem romlik meg semmi.
hát az egy hét az rövid idő, olyan gyorsan nem romlik meg egy jól eltett lekvár
a cukor már eleve tartósít
"Egy üveg lekvár nálunk csak néhány hét alatt fogy el."
Nálunk egyedöl a férjem eszi, így akár egy hónap is, mire elfogy egy üveggel, és nem romlik meg, pedig - ahogy irtam - semmiféle tartósítószert nem használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!