Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jó ez a befőzési módszer?

Jó ez a befőzési módszer?

Figyelt kérdés

Lekvárhoz a gyümölcsöt cukorral és tartósítószerrel összekeverni nagy fazékban, és két napig állni hagyni szobahőmérsékleten. Utána összefőzni, üvegekben száraz dunsztba tenni.


Az, hogy két napig áll a gyümölcs, nem árt neki? Nem jobb minél frissebben elrakni?


2013. jún. 10. 17:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A két napos állás még nem lenne gond, de ha szobahömérsékleten van, akkor másnapra megforr az egész. Hasonló módszert ismerek, de ott hidegben kell tartani a lecukrozott gyümölcsöt.
2013. jún. 10. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

szobahőn tényleg csak annyit érsz el a 2 nap alatt, hogy megcefrésedik

persze, ha pálinkát akarsz főzni, ahhoz jó módszer :-D

2013. jún. 10. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Jól írták nem szabad állni hagyni mert a levegőből spórák kerülnek bele, meg erjedni kezdhet!
2013. jún. 10. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Este összekevered a cukorral másnap reggel főzöd. Ne főzd tartósítószerrel!
2013. jún. 10. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
miért nem szabad tartósítószerrel főzni?
2013. jún. 10. 19:00
 6/11 anonim ***** válasza:
A tartósítószert a lekvár tetejére az üvegbe mérés után kell tenni!Ilyen esetben nem keveredik el a tartósítószer hanem egy rétegben szívódik csak be!A védelmet így is megadja!A dunsztba állítva kell az üvegeket tenni!
2013. jún. 10. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

A tartóitószer fölösleges vegyszer, aminek semmi értelme. Ha tisztán dolgozol, friss, érett, jó minöségü gyümölcsöt használsz, akkor eláll mindenféle szer nélkül is.

Én legalább 20 éve teszek el rendszeresen sok mindent tartósítószer nélkül és gyakorlatilag nem romlik meg semmi.

2013. jún. 10. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt mondták nekem, hogy odáig rendben van, hogy nem romlanak meg a befőzött dolgok, viszont miután fel vannak bontva, tovább bírják, ha van bennük tartósítószer. Egy üveg lekvár nálunk csak néhány hét alatt fogy el.
2013. jún. 11. 00:15
 9/11 anonim ***** válasza:

hát az egy hét az rövid idő, olyan gyorsan nem romlik meg egy jól eltett lekvár

a cukor már eleve tartósít

2013. jún. 11. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

"Egy üveg lekvár nálunk csak néhány hét alatt fogy el."


Nálunk egyedöl a férjem eszi, így akár egy hónap is, mire elfogy egy üveggel, és nem romlik meg, pedig - ahogy irtam - semmiféle tartósítószert nem használok.

2013. jún. 11. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!