A bor megromlik felbontás után?
Figyelt kérdés
2013. jún. 3. 02:02
1/4 anonim válasza:
Idővel megsavanyodik, élvezhetetlenné válik. De felbontás után visszadugózva 2-3 napig még jó, de az idő elteltével arányosan romlik a minősége.
2/4 anonim válasza:
Egypár nap után igen. Kivéve a tokaji aszút. Lehet, hogy más kivétel is van, nincs benne nagy tapasztalatom.
3/4 vizililiom válasza:
Vörösbor 18 fokon tartva még felbontás után is, ledugózva hónapokig megőrzi a minőségét, de évekig már nem. Fehérbor felbontás után hűtőben sokáig eltartható, akár hónapokig is.
4/4 anonim válasza:
Igen megromlik de ma már lehet kapni olyan kézi vákuumpumpákat vákuumszeleppel, amivel a felbontás után levákuumozhatjuk az üvegeket. Ezzel a bor eltarthatósága és minőségge jüval hosszabb ideig megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!