A tragédiában elhunyt hegymászók víz hiányában miért nem ehettek havat?
Figyelt kérdés
Azt már tudom, hogy a tengeren szomjan lehet halni, mert a sós víz fogyaszthatatlan, tönkretenné a vesét, kiszáradást okozna.
De mi a helyzet a hóval? Havat enni, nyalogatni, olvasztani...
2013. jún. 2. 09:03
1/5 anonim válasza:
Ilyen esetbe a havat meg kell olvasztani, amit általában gázzal csinálnak, természetesen nem egy nagy gázbaalackot visznek a hegyre :). Esetleg testhővel is lehet ,de nem túl kellemes egy hóval teli kulacsot szorongatni. MIért kell ez?, egyrészt ha havat eszik az ember a test kihűl, tüdőgyulladás,torok és gyomor gyulladás alakulhat ki + hozzá járulhat a tüdőödémához. Tehát a hegyekbe az ember ugyan úgy szomlyan hallhat mint a tengeren, hiába körülötte minden víz.
2/5 A kérdező kommentje:
De inkább vállalnám, hogy megfázzak vagy tüdőgyulladásom legyen, minthogy szomjan haljak. Így legalább még marad remény, mert ezek túlélhetőek.
Én kulacsba havat tömködnék és a leheletemmel vagy nem tudom hogy olvasztgatnám. Vagy eszegetném, de csak mértékkel, hogy mindig kicsit.
2013. jún. 2. 14:06
3/5 anonim válasza:
A fö gond nem a vizhiány, hanem a hideg - az éjszakai -30 fokban megfagynak
4/5 A kérdező kommentje:
A ma megjelent cikkeknek a címe vízhiányra is utal.
2013. jún. 2. 14:42
5/5 anonim válasza:
Bear Grylls is azt csinálta, hogy a kulacsába havat tömött és bedugta a kabátja meg a ruhája közé és ott melegítette fel. Mikor elolvadt a hó volt innivalója.
Szóval lehet havat olvasztani, hogy legyen vized! Szegény Zsoltnak is ezt kellett volna csinálnia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!