Melyik gyümölcs a kedvenced? Milyen gyümölcsöt szoktál enni legtöbbször?
Kivi és egres kivételével mindenevő vagyok :)
A favorit a körte és a nektarin.
Almát eszem a legtöbbször, második a narancs, mivel ezek kaphatók egész évben (van még, ami kapható, de még ezeknél is drágább)...
A banánt is nagyon szeretem, sokoldalú gyümölcs (jégkrém, csokipuding, miegymás készíthető belőle, a gyümölcsturmixot is feldobja), de ritkán találok érettet jó áron. Legalábbis ahhoz képest, amilyen ütemben elfogy...
Szezonban görögdinnyét is sokat eszem.
A kedvenceim:
görögdinnye, cseresznye, meggy, eper, sárgabarack, gránátalma, ananász, banán, narancs, némelyik alma (Jonatán, Golden, Granny Smith, amit ki nem állhatok a mellékíze miatt, az az Idared), szőlő, körte, piros pöszméte (egres), házi és erdei szeder, kivi, naspolya.
A nagyon drága és nagyon finom datolya is csodás, a közönségesen kapható többnyire száraz, s az íze se közelíti meg az előbbiét.
A mazsola alap a konyhánkban, a párom odavan érte, de amúgyis alapanyag, a nyers bonbonjaim édesítését oldja meg.
No meg használni szoktam citromot is :)
Ja és a zöldségként evett gyümölcs, a paradicsom is nagy kedvencem.
Áááááfonyaaa és a feketeszeder!
Minden héten veszek valamelyiket, kb. 1 euró 10 deka, azt szoktam rágcsálni. Néha 2-3x is veszek.
Szeretem továbbá az epret és a ribizlit és a szőlőt, szilvát, barackokat, mangót, narancsot, mandarint, ananászt is nagyon.
Az alma, körte, görögdinnye is lecsúsznak, de azok nem annyira kedvencek.
Amit nem kedvelek: banán, kiwi, málna, cseresznye, meggy
Amitől egyenesen undorodom: sárgadinnye, füge
Abszolút kedvenc az eper és a barackok (sárga, őszi, kajszi), de szeretem még a málnát, zöld és piros almát, cseresznyét, kivit, banánt, körtét, mangót.
Leggyakrabban almát eszek.
(Tizenharmadik voltam.)
Múltkor kihagytam a sárgadinnyét, hogy tehettem ezt? A mangót is, de olyat ritkán eszem, drága és nem annyira poénos, mint a gránátalma :D
Bizonyára az áfonyát is szeretném, de sosem ettem még eredeti állapotában, csak aszalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!