Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Eperből mit lehet készíteni?

Eperből mit lehet készíteni?

Figyelt kérdés
Elég sok van és érdekel milyen süteményt főképp de bármi mást mit lehet készíteni?
2013. máj. 21. 18:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Befőttet, lekvárt, smmothie-t, koktélt, turmixot, eperhabot, tejszínes eperlevest. Mehet palacsintába is túróval, cukrozva.
2013. máj. 21. 18:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Sütemény: joghurtos/mascarponés/túrós/tejszínes epertorta, epres tiramisu, csokis epertorta, epres charlotte torta, epres muffin, epres lepény, epres pite, epres fánk...:)
2013. máj. 21. 18:58
 3/6 anonim ***** válasza:
Legegyszerübb egy villával szétnyomkodni egy csészében. (ugy hogy ne egy szirup legyen, hanem darabos) Igy egységesebb az íze. Akár így , de én egy pici cukorral szoktam. Unokatesóm meg egy kis tejjel.
2013. máj. 21. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Én a helyedben sütnék egy egyszerű piskótát, csinálnék vaníliapudingos krémet, megkenném a kihűlt piskótát vele, és a megmosott eperrel díszíteném a tetejét. Vagy fel lehet főzni az epret krémnek, az is nagyon finom. :)

Csinálhatsz eperkrémlevest is, az is nagyon finom egy kis citrommal megbolondítva. Ha tényleg nagyon sok epred van, akkor pedig csinálj lekvárt, isteni finom! :)

2013. máj. 21. 21:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Eperfagyit, joghurttal és tejszinnel, nagyon finom.

Le is lehet fagyasztani, télen jól jöhet.

Eperöntetet is szoktam csinálni, cukrot karamellizálok, majd rádobom az epret és pár percig főzöm, finom öntet fagyira, vagy sütikre, piskótára, pudingos palacsintára.

2013. máj. 22. 07:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Levest és lekvárt szoktam csinálni abból, amit már nem győzünk megenni magában.
2013. máj. 22. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!