Epret milyen formában érdemes eltenni télre?
Szívesen, igazán nincs mit.
Még amit kihagytam, hogy lehetőleg érett édes és illatos szemeket érdemes eltenni. Télen az még sokkal kellemesebb lesz.
Aztán érdemes még lefagyasztani őszibarackot ami július elején-közepén érik. Azt amelyikbe bele harapsz, akkor csurog a leve és illatos hatalmas puha szaftos gyümölcs. A későbbiek már nem ilyen jók.
A héját érdemes lehúzni, a barackot összevágni 4-8 darabra. Abból sok lé jön majd kiolvasztáskor, de az nagyon finom ivólének. Viszont ha nem fogyasztod el gyorsan felengedés után akkor a levegőn megbarnul. Igaz, citromsavval ezt meg lehetne akadályozni, de szerintem érdemesebb gyorsan meginni mint tovább konzerválgatni.
Aztán málnát, vilmoskörtét is lehet fagyasztani.
Az illatos érett puha szaftos vékony héjú körtét jól megmosva, héjával együtt összevágva lehet zacskózni, az eperhez hasonlóan és fagyasztani.
Na, már nekem is csurog a nyálam. :))
Ami még eszembe jutott..
Amikor kiveszed majd a mélyhűtőből a lefagyasztott neylon zacsi csomagot, akkor a csomagolás külső oldala hűtő szagú. Ha az az oldal bele olvad a gyümölcsbe, akkor annak is hűtő szaga lesz.
Szerintem a fagyasztott csomag neylon burkolatát, először kívülről le kell öblítani meleg vízzel. Akkor az a réteg kicsit fel lazul és ki lehet fordítani a kemény gyümölcsöt egy tiszta tálba és nem kerül érintkezésbe a csomagoló anyag külső (hűtő szagú) részével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!