Mennyi pektin és sav van 100 gramm almában, valamint 100 gramm datolyaszilvában?
Így számszerűen nem tudom, de az almában különösen sok pektin van, szóval mindenképpen használj pektinbontó enzimet, hogy a teljes cukortartalmat ki tudd nyerni. A csomagoláson rajt van az adagolási útmutató.
Savak: mérd meg lakmuszpapírral vagy digitális mérővel az édescefre pH-ját, és ha 3,5 felett van, akkor savat kell hozzáadni. A szilva és az almacefre pH-ja 4,2-4,5 is szokott lenni, ezt kell lecsökkenteni az ideális 3,2-3,5-ös tartományba.
Az almánál még arra kell vigyázni, hogy ha zúzod, akkor a sérült magok miatt ízhiba keletkezik a pálinkában.
na ilyen válaszra nem számítottam :D azért köszi :)
igazából azért szeretném tudni, mert a datolyaszilva beltartalmi értékeit szeretném összehasonlítani a datolyaszilváéval, és ezt a két adatot sehol se találtam meg (beadandó dolgozathoz kellene csak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!