A tükörtojás miért hül ki olyan hamar?
Figyelt kérdés
Mindegy hogy a mikróból veszem ki vagy a tűzhelyről veszem el,mire az asztalra leteszem, leüllök meg kenyeret veszek a kezembe már tudom is enni.2013. máj. 6. 09:55
1/2 anonim válasza:
Gondolom azért, mert aránylag vékony és nem nagy tömegű.
2/2 anonim válasza:
Azért, mert tömegéhez képest óriási a felülete. A nagy felületen át pedig gyorsan tudja leadni a hőt. Az én tapasztalataim szerint a fehérje gyorsan kihűl, a vastagabb sárgája viszont tovább tartja a hőfokot - nekem például az szokta néhanapján megégetni a nyelvemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!