Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szőlőcukor vizsgán?

Atkóóó kérdése:

Szőlőcukor vizsgán?

Figyelt kérdés

Sokan mondják,hogy hatásos,mert serkenti az agyműködést.

Én úgy tudom,hogy egyszerű cukor,nagyon gyorsan felszívódik és eléggé megemeli a vércukorszintet,majd az leesik a béka segge alá és ez nem a legjobb.

Arról nem beszélve,hogy bevonzza a gyomorba a vért és kellemetlen érzést okoz.

Mennyire igazak az állításaim,próbálta már valaki élesbe vizsgán?

2013. máj. 4. 23:14
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
mi az a szőlőcukor vizsga
2013. máj. 4. 23:27
 2/6 anonim válasza:

Inkább egyél Győrijóreggeltet, egy szelet csokit. A szőlőcukortól nekem is ég a gyomrom. Igen, gyorsan felszívódó szénhidrát, de egy cukortól azért nem lesz jelentős az erek átmérőjének változása (magyarul nem áramlik érzékelhető mennyiségű vér a gyomrodhoz).

Azért javasoltam ezt a kettőt, mert a csoki gyorsan hat, a győriédes meg lassan felszívódó (reklám szerint legalábbis :D ) és a vizsgán szükség van az agy frissességére. Mindenképp legyen nálad víz, ha állott a levegő, nyiss ablakot, biztos megengedik mindenhol.

Igen, ezeket próbáltam, és bejöttek. De fontos még az is, hogy kipihent légy, ha agyilag teljesen fáradt vagy, nem használ semmi. Még a kávé sem!

2013. máj. 4. 23:41
 3/6 anonim ***** válasza:
szőlőcukor akkor jó ha leesik a cukrod és gyorsan megkell emelni ( ld cukorbetegség) aki cukorbeteg,annak szőlőcukrot adnak kekszel,a szőlőcukrot hogy gyorsan felnyomja a cukrot,a háztartási kekszet pedig h megtartsa a normál cukrot.. inkább egy csokit egyél :) próbáltam,igaz nem vizsga,hanem egy nagy dolgozatnál. bevállt :) pl sport csoki
2013. máj. 4. 23:45
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

Az állításaid csak részben igazak.

Hatásos, mert serkenti az agyműködést, hiszen gyorsan felszívódó glükóz, ami alapvető a gyors agyműködéshez.

Megemeli a vércukorszintet, pont ez a lényege, másképp hogyan is tudna eljutni az agyig?!

A vércukorszint nem esik le a béka segge alá, nincs mitől! Mitől esne le? Ha felszívódott, majd hasznosult a szőlőcukor, akkor visszaáll normál szintre.

Nem vonzza be a gyomorba a vért, mert annál jóval gyorsabban felszívódik, és könnyebben is.

Egyébként is a jelentős része a vékonybélben szívódik fel, de a lényeg, hogy pont azért, mert nagyon könnyen felszívódik, egyáltalán nem kell a megemésztéséhez plusz vér az emésztőrendszerbe.

Tehát a megemésztése nem okoz fáradságot, álmosságot, mint egy nehéz ételé, pont ellenkezőleg, "rapid" extra energiát biztosít.

2013. máj. 5. 00:33
 5/6 A kérdező kommentje:
érdekes. köszi az eddig írt válaszokat,lehet még írni :)
2013. máj. 5. 08:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Aki lepontozott, árulja már el, mi nem volt helytálló a válaszomban!!!???

Hagy tanuljak már valamit azoktól a roppant hozzáértő emberektől!

2013. máj. 5. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!