Szőlőcukor vizsgán?
Sokan mondják,hogy hatásos,mert serkenti az agyműködést.
Én úgy tudom,hogy egyszerű cukor,nagyon gyorsan felszívódik és eléggé megemeli a vércukorszintet,majd az leesik a béka segge alá és ez nem a legjobb.
Arról nem beszélve,hogy bevonzza a gyomorba a vért és kellemetlen érzést okoz.
Mennyire igazak az állításaim,próbálta már valaki élesbe vizsgán?
Inkább egyél Győrijóreggeltet, egy szelet csokit. A szőlőcukortól nekem is ég a gyomrom. Igen, gyorsan felszívódó szénhidrát, de egy cukortól azért nem lesz jelentős az erek átmérőjének változása (magyarul nem áramlik érzékelhető mennyiségű vér a gyomrodhoz).
Azért javasoltam ezt a kettőt, mert a csoki gyorsan hat, a győriédes meg lassan felszívódó (reklám szerint legalábbis :D ) és a vizsgán szükség van az agy frissességére. Mindenképp legyen nálad víz, ha állott a levegő, nyiss ablakot, biztos megengedik mindenhol.
Igen, ezeket próbáltam, és bejöttek. De fontos még az is, hogy kipihent légy, ha agyilag teljesen fáradt vagy, nem használ semmi. Még a kávé sem!
Az állításaid csak részben igazak.
Hatásos, mert serkenti az agyműködést, hiszen gyorsan felszívódó glükóz, ami alapvető a gyors agyműködéshez.
Megemeli a vércukorszintet, pont ez a lényege, másképp hogyan is tudna eljutni az agyig?!
A vércukorszint nem esik le a béka segge alá, nincs mitől! Mitől esne le? Ha felszívódott, majd hasznosult a szőlőcukor, akkor visszaáll normál szintre.
Nem vonzza be a gyomorba a vért, mert annál jóval gyorsabban felszívódik, és könnyebben is.
Egyébként is a jelentős része a vékonybélben szívódik fel, de a lényeg, hogy pont azért, mert nagyon könnyen felszívódik, egyáltalán nem kell a megemésztéséhez plusz vér az emésztőrendszerbe.
Tehát a megemésztése nem okoz fáradságot, álmosságot, mint egy nehéz ételé, pont ellenkezőleg, "rapid" extra energiát biztosít.
Aki lepontozott, árulja már el, mi nem volt helytálló a válaszomban!!!???
Hagy tanuljak már valamit azoktól a roppant hozzáértő emberektől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!