Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A gyümölcssukor, ill. a...

A gyümölcssukor, ill. a szőlőcukor egészségesebb, mint a rendes kristály- és porcukor?

Figyelt kérdés
Ha nem akarok annyira cukros ételeket enni, akkor sütéshez, főzéshez inkább gyümölcs-, ill. szőlőcukrot használjak? Imádom az édességeket, a süteményeket, nem vagyok cukorbeteg, csak nem akarok ennyi édességet enni, gondoltam ez talán vmivel jobb.

2012. jún. 4. 11:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%
Igen, az sokkal jobb, csak drágább.
2012. jún. 4. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
22%

Nincs olyan, hogy "rendes kristálycukor, meg porcukor".

Ezek is mind gyümölcs- és szőlőcukor keverékek.

2012. jún. 4. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, h. hogyan írjam a kristály-, ill. porcukrot. Ezért írtam, h. rendes.
2012. jún. 4. 11:58
 4/11 GLadislaus ***** válasza:
100%
A répacukor nem keverék, hanem egy glükóz és fruktózegységet tartalmazó diszacharid.
2012. jún. 4. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Miről beszélsz második? Azok répacukorból vagy nádcukorból vannak. A gyümölcscukor más.
2012. jún. 4. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A sima cukor szacharóz, a gyümölcscukor meg fruktóz.
2012. jún. 4. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 GLadislaus ***** válasza:
76%
Azért egészségesebbek valamivel, mert édesebbek, mint a répa-, nád-, kristály- vagy kockacukor (mind ugyanaz), és ugyanolyan édes íz előállításához kevesebb szénhidrátot kell megenni.
2012. jún. 4. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
47%
egyél nyírfacukrot az a legjobb lassan szívódik fel, van egy kis mellékíze de sztem az nem rossz.
2012. jún. 4. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Szőlőcukor nem jobb, gyümölcscukor jobb lehet.

Itt szerintem elég korrekt leírások vannak ezekről:

[link]

[link]

Ha már helyettesíteni akarod a cukrot, akkor vannak jobb megoldások is. (Persze mind ugyanúgy drága.)

Szerintem nézd végig, milyen lehetőségek vannak. Pl az előbb említett nyírfacukor is egyik.

2012. jún. 4. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A nyírfacukornál (xilit) is jobb a sztívia (stevia), nulla a glikémiás indexe, ha ez valakinek mond valamit. :)
2012. jún. 4. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!