Fagyasztható a tej?
Felengedés után is használható pl kávéba?
Mikróba vagy hűtő sima részébe kell felengedni inkább ha fagyasztható?
Igen, fagyasztható (habár a tartós tejet felesleges, mert - a nevéböl adódóan - sokáig eláll), a hütöben engedd fel, és rázd össze felhasználás elött, mert a tejzsir általában különválik. Utána ugyanúgy használható, mint a friss.
Ha meg kávéba csak kis adagot akarsz egyszerre, akkor akár jégkockaként is fagyaszthatod, úgy jobban adagolható.
Naponta csak egy kávébavalónyi kell,de a tartós tej sem áll el 4-5 napnál tovább felbontva.
És nem sima tej,hanem laktózmentes,ami viszont drága,ezért próbálnám így,mert anélkül ihatatlan a kávé (fránya szokások).
Laktózmentes kávétejszint errfele nem árulnak,netről rendelni megintcsak drága.
De akkor megpróbálom jégkockaformában.
Azt mennyivel előtte vegyem ki ha reggel akarom felhasználni? Este még vagy csak tegyem a forró kávéba?
Nem tudom, felétek lehet-e kapni olyan zacskót, amiben "jégkockákat" lehet fagyasztani? Az ugyanis nagyon praktikus, csak beletöltöd a folyadékot (lehet viz, tej, de akár szörp, gyümölcslé is), ha megfagy, egyenként lehet kiszedni belöle a megfagyott kockákat. (A gyümölcslé/szörp különösen nyáron praktikus, ráöntöd a szódát és mindjárt hütött italod van.)
A kávéba nyugodtan teheted bele fagyosan, pár pillanat alatt felolvad. Esetleg tehetd mindjárt abba az edénybe, amibe a kávé folyik, akkor mire lefö az adag, addigra már ihatod is.
Láttam már olyat,veszek is legközelebb,addig kipróbálom a sima jégkockakészítőben.
Köszönöm szépen a válaszaidat.
Tojástartót azért nem hiszem hogy ki tudom elég tisztára fertőtleníteni,és több helyet is foglal mint egy rendes jégkockakészítő.
És egyszerre úgyis csak annyit fagyasztanék le,amennyi 4-5 nap után megmarad a bontott tejből.
Olyanom nincs,nem is látom értelmét,tojást a dobozában tartom.
Van jégkockakészítőm,szerintem tökéletes,ha látok,akkor veszek azt a fajtát,ami a zacskós,az könnyebben kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!