Úgy néz ki a hónapra 30-40 ezer forint kaja pénzből kell kijönnünk. Miket vegyek?
Pontosan nem tudom mennyi lesz a férjem keresete, kap-e teljesítmény bért vagy sem. Általában 98 ezret keres nettóban, de múlt hónapban csak 80-at kapott, mert egy sor pótlékot megvontak tőlük, de van olyan kollegája, aki csak 60 ezret kapott kézhez. Őszintén én most ennyire számítok.
60 ezerből ki kell fizetni 3 számlát, 22 ezer forint értékben és kell vennem egy zsák tápot a csibéknek, 3-4 ezer forint. A többi maradna kajára.
És az a kérdés, hogy mit vegyünk, hogy kijöjjünk ebből a nevetséges összegből? Mit főzzek ami olcsó?
Ketten vagytok?
A legolcsóbb a kenyér-víz, rizs, némi zöldség, némi állati belsőség. De ez így sz.ar is, sajna.
Ami értelmes kaja is és nem feltétlen fél vagyon az a káposzta, cékla illetve éppen olcsó zöldségek, jó helyen vásárolt zsír, szalonna, állati belsőségek.. Na így nem kell később majd cukorbetegség miatt gyógyszerre költeni. Igazából nem annyira drága, de rengeteg erőt adó alapanyagok a zöldségek (olcsó idényzöldségek párolva, főve) és olcsóbban beszerezhető húsok (belsőségek).
30-40k lehet ezekre kevés, ezért írtam sajna a lisztes ételeket, tény hogy a legolcsóbbak azok. Csak azokkal az erőtöket és az egészségeteket is lekorlátozzátok sajna, ezért igazán megfontolandó :(
Értem. De tenni ellene nem tudok. A számlákat befizetjük, a gyerkőcnek a pelenkát megvesszük (2 éves nyáron rágyúrúnk a szobatisztaságra), az állatoknak a takarmányt, és ennyi marad.
Ma vettem 3 szál répát, egy nagyobb karalábét, salátát, a gyereknek 25 deka epret és 800 forintot otthagytam. Nagyon drága minden.
Sajnos nem tudok még csak dolgozni se menni, mert nincs kire bíznom a gyerekemet. Még van egy éve oviig, és bölcsöde nincs nálunk.
Ráadásul ez csak rosszabb lesz, mert lehet a hónapban elküldik a férjem, akkor csak a 3 havi végkielégítése van.
Tök jó ételeket vettél, sajnálom hogy ilyen drágák.. meg kell nézni hol lehet olcsóbb esetleg. De a nagy magyar valóság az, hogy tényleg csak a liszt olcsó (magam sem eszem, másnak sem ajánlom legfeljebb az éhhalál elkerülése végett).
Pelusból nem tudtok szövetet használni?
1 kg cékla 150 forint körül kijön, kiló káposzta 100 forint környékén, hát én ilyesmikkel gazdálkodom jelenleg. Egyébként nagyon finom ételeket készítek belőlük. Hasonló áron kellene találni zöldségeket.
Itt egy árlista egyébként, ezt szoktam nézegetni
Vedd 3 felé a 30000ft .
10000-ft ért vegyél húst : Szárnyas aprólékokat ,darált lecsó kolbász húst ,májat , csirke combokat , stb : piacon ,pulyka nyak :
15000 ft -ért . liszt ,rizs ,tarhonya ,krumpli ,száraz tészták ,májkrémek ,olaj ,tojás ,tej ,tejföl ,
zölsdégek répa ,káposzta , savanyú , borsó ,farancia saláta alap ,zeller káposzta ,kelkáposzta ,paprika ,élesztő ,
5000ft .tegyél el vésztartaléknak . pék árúra kenyér stb
2 napra főz :
Darált húsbol : stefánia ,töltött káposzta , rakott kelkáposzta
szárnyas aprólékbol . leves ,rizses vagy tarhonyás hús ,pörkölt csirke comból + máj töltött csirke comb
a stefánia mellé , főzelék : burgonya ,kel káposzta
a francia saláta alap az 1kg kb 400-500ft . ebböl zöldség krém levest , a töltött comb mellé párolva vagy francia salátának
zellerböl zellerkrém leves mellé palacsinta császár morzsa
paprikás krumpli lecsó kolbászal ,
paradicsom leves ,fánk
burgonyábol .lekváros gombóc , krumplis fánk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!