A pizza egészséges étel? Ha nem, miért?
Most egy páran elkezdik majd h nem egészséges mert blablabla...
Sztem igenis egészséges, csak nem a mirelit vacakokat kell megvenni, meg keresni egy jó helyet.
A hagyományos felfogás szerint egy étkezésen belül kell fogyasztani szénhidrátot, fehérjét, zöldséget.
A pizza ennek tökéletesen megfelel. Ráadásul nem tocsog az olajban, zsírban, mint sok magyaros étel.
Ha nem "műpizzát" eszel, akkor van rajta paradicsom, esetleg egyéb zöldségek, sajt, olíva olaj, husi. Mi ezzel a baj? Persze ha valaki nem valami kétes kimenetelű divatos étrenden él.
A pizza legnagyobb része szénhidrát, a paradicsom szósz cukros, a sajt zsír, a feltétek kolbász, bacon... zsíros
Kb ugyanott van mint 1 tál pörkölt tésztával
de szerintem a lényeg ha ilyet eszel a következő 2 nap tudatosan figyelj rá hogy könyű ételt egyél.
Meg lehet egészségesen is csinálni.
Nem kell feltétlenül búza finomlisztet használni. Paradicsomszószból is lehet házi, sőt akár mást is rakhatsz rá. Vegák megcsinálják maguknak hús nélkül. A zsírtól mentesen étkezők sovány húst (csirke, gépsonka, tenger gyümölcsei) tesznek rá. Zöldségből gyakorlatilag akármi mehet rá, ez ellen senkinek nem lehet kifogása.
A sajt is lehet zsírszegény.
A tésztába ami még megy élesztő, tej, só, cukor, víz, olaj ... (ki milyen recept alapján dolgozik) mennyiség meg senkinek nem fog megártani.
Főleg, mert gondolom nem egy ültő' helyedben eszed meg az egész tepsit.
"paradicsom szósz cukros"
Ha én itthon netán nekiállok pizzának, akkor már friss paradicsomból csinálom. A sima sűrített paradicsom sem cukros. Ketchupot rakni a pizzára pedig ősi magyar szokás.
"a sajt zsír, a feltétek kolbász, bacon"
A sajt az ami, egyesek szerint jó a tejtermék, mások szerint nem.... A kolbász, bacon viszont nem kötelező eleme a pizzának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!