Mit szoktatok csinálni, ha már nincs mit enni?
Ha csak a következők vannak otthon: liszt, tészta, pirospaprika és egyéb fűszerek.
Se krumpli, se kenyér, se pénz :), 6 napig.
Konyhai praktikák érdekelnének.
4 főre.
a pudingot tej nélkül nem tudja megcsinálni.
és fokhagymája sincsen.
szóval:muszáj lesz kérnie pár dolgot ha valamit össze akar dobni
Köszönöm!
Hasznos mind!
Akkor sajnos nem tudok Neked vinni semmit, nagyon messze vagytok...
Még az jutott eszembe, hogy ha van cukrod, akkor kis karamellt készíts egy kevés zsírral, és azt keverd össze a tésztával, édességnek finom lesz.
A pudingport pedig le lehet készíteni vízzel, az én gyerekeim tejfehérje allergiásak, és ha nincs rizstejem, akkor én is vízzel csinálom. Ha van cukor bele, nem rossz, főleg ha kakaós vagy puncsos ízesítésű, és kicsit kevesebb víz kell bele, mint az előírás mondja.
Van még egy egyszerű de annál finomabb recept:
30 dkg liszt
25 dkg zsiradék
6 evőkanál víz
1 evőkanál ecet
só (kb. 1 csapott teáskanál)
Összegyúrod ezeket, minimum 6 órára hűtőbe teszed, de még jobb egész éjjelre.
Kinyújtod kb. fél centi vastagra. Elvileg egy tojássárgával be kéne kenni, de ha csak bekensz zsiradékkal egy ecsetet és azzal átmész rajta, az is jó. Szórd meg pirospaprikával vékonyan, derelyeszaggatóval vágd csíkokra és forró sütőben süsd aranybarnára.
(Én szezámmaggal szoktam megszórni, de lehet lenmaggal, vagy sajttal, vagy köménymaggal, ha szeretitek.)
Nagyon finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!