Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehet így bon-bont készíteni?...

Lehet így bon-bont készíteni? Jó lesz?

Figyelt kérdés
70-80%os csokit felolvasztok, teszek bele tejszínt(vagy vajat)ízlés szerint kis rumot, vagy kávét, cukrot, a keserű csoki miatt.Ha kezd hűlni a massza elkezdek golyókat formálni, porcukorban, kakaóban, vagy valamilyen mag őrleményben, vagy ilyen dísz csokidarabkákban meghempergetem(amit a fagyira is szoktak szórni, vagy tortára).Na így jó lesz?
2009. szept. 27. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Én megenném mindet!
2009. szept. 27. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
fuuu ahogy tudok, megyek veszek csokit és már csinálom is...nagyon beindította a fantáziám, meg az ízlelő bimbóimat is:)
2009. szept. 27. 13:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Neten találtam:


Hozzávalók: 2 evőkanál rum, v. brandy

13 dkg étcsoki,

2 evőkanálnyi vaj,

4 evőkanál porcukor,

2 db tojássárgája,

kakaópor.


Vagy:

1,5 dl tejszín,

1 evőkanál instant kávé,

20 dkg ét tortabevonó,

3 evőkanál porcukor.



Elkészítés: Gőz felett felolvasztunk 13 deka étcsokit, kikeverjük két kanálnyi puha vajjal és 4 kanál porcukorral, majd összeolvadás után lehúzzuk a tűzről, két tojássárgáját és két kanál brandyt teszünk bele, ebből a masszából - fél nap hűtőben pihentetés után - diónyi gömböket formázhatunk. Ezek kakaóporba hempergetve, színes mignonpapírban mehetnek is a csinos dobozba.


Másféle dekoratív bonbont, vagy inkább pralinét kapunk a következőképpen: másfél deci tejszínt felforralunk, beletörünk 20 deka éttortabevonót, olvadás után hozzákeverünk 1 kanál instant kávét és 3 kanál porcukrot. A hűtőben dermedés után csillagvégű habnyomózsákkal sikerítjük a papírkapszlikba a masszát. A tetején igazán ünnepi lesz a kávészem.

2009. szept. 27. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!