Miért van olyan kevés választék az olyan ételekből, (mondjuk pl egy hipermarketben), amely nem tartalmaz cukrot, mással van édesítve, és ha van, akkor is méregdrága?
Például fagyi van vagy 100 féle nyáron, diétás 2 féle silány, ha szerencséd van, tele fruktózzal, amiről rég kiderült már hogy nem oké. Pedig igény lenne rá, egyre több a cukorbeteg, még a mezei vanília, csokit is elkapkodják...
Több helyen,(Lidl, Penny, Aldi) egyáltalán nincs diétás fagyi. De ez minden élelmiszer esetén igaz. Minden tele van nyomva cukorral...
A mesterséges édesítők olcsóbbak, mint a cukor. Sajnos épp ezért ezekre kell fanyalodnom, de megveszem.
Viszont elkészített kaják még ezekkel sem nagyon készülnek,
egyszerűen nem lehet őket kapni, minden kaja tele van nyomva cukorral, mindenbe rakják a répacukrot pedig a leg egészségtelenebb étel.
Ha van is, akkor pedig drágább, holott tényleg olcsóbb, az aspartam,glukonon,szaharin előállítása.
Én néhány éve lettem II-es cukros, addig pedig én sem foglalkoztam vele, mennyi cukrot zabálok, meg is lett az eredménye.
Mostanában szerintem a nyírfacukor (xilit) a legjobb, nagyon lassan szívódik fel, nincs mellékíze, pont úgy néz ki, mint a sima kristálycukor, és amióta kezd elterjedni egyre olcsóbb, bár még most is 2-3 ezer egy kiló.
Mégis, ha ilyen terméket keresek, úgy néznek rám, mintha a holdról jöttem volna.
Az, hogy nincs rá igény, az nem igaz, mert mint írtam fentebb, a legszarabb diétás fagyit is elkapkodják.
Cukros lettél? Fagyit ennél? Fél kiló fruktóz pár száz forint. Választék, mondjuk a Tescoban: fél liter fruktózos LEDO: 1050,- csoki, vagy vanília, semmi más.
Ugyanez répacukorral: 490,-
És mégis megveszik, mert ez van. Tudom, mert dühös vagyok, amikor mondják, hogy háááát....elfogyott.....
Bocs, első kommentelő, de ismét leginkább hozzád intézem:
Azért veszik kevesen, mert ami nincs, azt nem tudják sokan venni.
Köszi, ez jó tipp, megnézem. Bár félek, hogy fruktózos.
A nyírfacukor az nagyon tuti, de nem lehet állandóan sütni-főzni itthon, ráadásul nem vagyok valami nagy ász a konyhában.
De amikor született édes szájúként rám kacsint egy finom, frissen sült rétes a Hipermarketben, csak dühöngök, hogy
szó sem lehet róla hogy én ilyet vegyek.
Norbi boltban veszek néha, de dekára mérik és 5x annyiba kerül.
Acélszívnek:
Hát igen ez a bajom, hogy abszolút nincs választék, otthon kell kotyvasztani.
Az édesítőszerek, amik egészségesek, pedig indokolatlanul drágák.
A nyírfacukoré a jövő, egyre inkább terjed, remélem előbb-utóbb leváltja a répacukrot és akkor lesz olcsó. A teljesen egészségeseknek is sokkal jobb, nem hízlal, stb...
A szőlőcukor a leggyorsabban felszívódó cukor, egyébként egyfajta fruktóz, a vércukor szintet a leggyorsabban emeli, így az csak akkor jó, ha egy cukrosnak le esik a cukorszintje, ilyenkor viszont mindenképp kell.
De ha egy cukros ilyennel édesítene, akkor kezdheti keresni, hogy melyik temetőben hol legyen a sírja.
Igen, a Müllerben a legtöbb diabetikus termék fruktózos, bár én nem idegenkedek tőle. Van édesítőszeres is és talán egy-egy stiviával ízesített. Itthon általában nyírfacukrot használok.
Én rengeteg fagyit készítek magunknak. Általában fagyasztott gyümölcsöt szoktam nyírfaporcukorral és tejszínnel összekeverni (robotgéppel). Így azonnal fogyasztható. Csokit, vaníliát nem szoktam, mert azt tudok venni, bár fruktózos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!