SÜRGŐS! Nem tudom milyen száraz kaját egyek reggelire, hogy ne éhezzek egész nap, de az alábbiak közül felsoroltaknak már a látványától hányok, szó szerint?
Megundorodtam 6 év kollégium után minden felvágottól, kenyértől, májkrémtől, szóval mindentől, amit reggelire eszünk. Utálom a tejet.
Volt olyan, hogy mire lementem reggelizni, már minden felvágott meg volt barnulva, penészes kenyér és társaik.
Ma az egyetemre vittem egy szendvicset, hogy kibírjam a 1o órát bent, de egy falatot ettem és rohantam a wécébe.
El vagyok keseredve.
müzliszelet, muffin (édes vagy sós), péksütik vagy házi sütik, palacsinta sajttal és sonkával töltve, palacsintatésztában kisütött répa- karalábé stb hasábok, rántott zöldségek, halkonzerv abonettel stb
millió egy dolog közül választhatsz, csak a fantáziád és a pénztárca szab határt...
Soha életemben nem ettem azokat a dolgokat reggelire, amiket felsoroltál. (Igaz nem is voltam kollégista, lehet hogy ezért? :o)
Én csak édeset kívánok, vagy semlegeset, de sósat soha.
Joghurt, müzli, túrós batyu, kakaós csiga, süti, kekszek, gyümölcs bele natúr joghurtba egy kis cukorral (most jön a szezonja a piros gyümiknek), zabkása a favoritom jelenleg, fahéjjal és reszelt almával keverve, 7 perc alatt kész. Müzlit rostos gyümölcslébe is lehet tenni (pl. barack), de mehetnek reggeliző pelyhek is, pl. fahéjas karikák. Túró rudi. stb. stb.
Szerintem nagyon fontos a napi egyszeri főtt kaja, ha az megvan akár ebédre, akár vacsorára, akkor a reggelek is jobban fognak menni, és az egész gyomrod is jobb lesz.
Hajrá!
Zabkása almával, fahéjjal-5perc főzési idő
kenyér de esetleg piritós vajjal, lekvárral avgy mézzel?
müzli akár gyümölcsös is
rántotta-az is kb 10perc-felvered a tojást sózod és amíg a teflonba beleöntöd, hogy süljön addig elmész fogatmosni, ameddigra visszajösz megkavarod és kész is
előzőleg elkészített szóval este csinálod meg
rántotthús, sajt, gomba hozzá rizs-ez hidegen is jó
gofri, palacsinta, rakottésztát, sült hús salátátval, rizzsel, főtt krumlli meggyszósszal, husival, mákosguba, túrósgombóc, nudli fahéjjal, lekváros tészta, gyümölcssaláták túróval avgy joghurttal, tonhalkonzerv-többfélét lehet kapni, mákostészta, káposztástészta, tejberizs, husos sajtos tészták, piték, kakaócscsiga, lekvárostáska, puffancs,
Előre lefözhetnél krumplit hámozva is elál pár napig
tejföl sajt rá be a mikroba pár percre melegiteni
főt tojást is tárolhatsz pár napig az is laktatóbb
túrót simán sóval vagy vaniliás cukoral tejfölel
elkeversz finom lakató kaját kapsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!