Ti hányszor etetitek cicátokat? Csak reggel megkapja az egész alutasakosat, vagy reggel-délután felefele? A száraz táp egész nap kint van, és a cica akkor eszik belőle amikor akar? Mi az optimális?
Általában 3x kapnak egy nap. (3 cica) Reggel kapnak valamilyen konzervet, pástétomot. Délben tudják, hogy ebéd van, tódulnak befele az asztal köré (illetve fel a székre :) ). Ilyenkor általában kapnak főtt húst. Ezután kimennek és majd este jönnek és megint kapnak. De nem is tudnék nem adni, mert állandóan nyávognak és futkároznak ez etető helyükhöz és néznek nagy szemekkel. :) Egész napra van nekik kirakva száraz eledel is, bár az ellen lassan fogy el, csak pár szemet szedegetnek időnként. Víz is van persze mindig. Tejet nem szoktam nekik adni.
Nem tudom mi pontosan az optimális, mi erre álltunk rá, eddig nem halt éhen senki. :)
Az, hogy hányszor kap enni az attól függ, hogy milyen idős. Fél éves kor alatt napi 4x is igényli. Ha megteheted az a legjobb, ha reggel, délben, késő délután és este adsz neki pont annyi kaját, amennyit megeszik. (én cicóm mindig ilyenkor nyávog a kajáért: 9 hetes lány)
Ha kint hagyod neki a tápot, hogy akkor egyen, amikor akar, könnyen elfinnyásodik és másfajta élelemért nyivákol. Még önéheztetésre is hajlandóak, ha a gazdi nem kínálja őket újabb, ízesebb étellel.
De persze, ha nem teheted meg, hogy többször adj neki, rakj ki egy nagyobb adagot, ha már igazán éhes, megeszi.
Felnőtt cicának ugyanez, csak napi kétszer kell, reggel, este.
Kiskorában napi 4szer adtam neki: reggel suli elott, 2kor suli után, 5 óra korul, és este lefekvés elott 8-kor.
Most hogy már nagy: reggel suli elott, este lefekvés elott 8-kor maradt, és kijárkálok sokszor az udvarra hozzá, szól ha kér kaját (házba nem johet be, de ha éhes, akkor kinyitja az ajtót és bejon szólni :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!