Hogyan tudom szobatisztaságra nevelni a 8 hónapos kan kutyámat? Sétál napi 3-4 alkalommal, reggel, délután, késő este, elvégzi kint a dolgát, és mégis bepisil, bekakál. Verjem meg?
Jutalomfalatot kap ha kint végzi el.
Nagyon tanácstalan vagyok, mert nem szeretnék megválni tőle.De nem lehet,h tönkreteszi a parkettát. És mennyi türelemmel legyek? 1-2 hónap? 1 hónapja van nálam. Eleinte nem csinálta ezt.
Sok válaszoló nem olvasta el figyelmesen! Nem 8 hetes kora óta van nála az eb, hanem egy hónapja, azaz kb 7 hónaposan került hozzá!
Nem mindegy.
Ha otthon csinálja, nagyon szidd le (én régen annyira elvesztettem a türelmem, hogy bizony a végén már kicsit meg is ráncigáltam a nyakánál - hozzám sem alomból került, hanem menhelyről).
Nagyon sűrűn vidd le (én 2-3 óránként vittem) és ha lent végzi el, nagyon dicsérd meg. Ha fent megint, akkor szidás. Ha otthon elvégezte én akkor is levittem akár rögtön utána.
Mindig figyeld a kutyád, hogy nála mi a jel, hogy pisilni kell. Sokáig nem vettem én sem észre, pedig már elkezdett jelezni. Amint rájössz, megvan a jel, abban a pillanatban cipő, póráz és FUTÁS kifelé. Volt, hogy pizsiben rohantam le vele, mert akkor még nem tudta sokáig tartani!
Sok sikert!!
Ha nem vagyok otthon, vagy épp nem tud bejönni a szobába, vagy ha alszom akkor bepisil, bekakál. Lakásban lakom vele, kert nincs.
Ha 8 hetesen került volna hozzám, már nem itt tartanánk, de ő nagyobb már. Semmiképpen nem szeretném továbbadni,m épp elég megrázkódtatás neki h én vagyok a harmadik gazdája..
Amúgy eszik, iszik és játszik normálisan, de ha megmozdulok azonnal odajön, és nem tud úgy feküdni, h ne érjen hozzám valahogy, de éjjel ki van zárva a hálóból.
Az azért fontos, hogy csak akkor told le, ha rajtakapod, utólag nem igazán fogja összekötni.
Fontos, hogy figyled, ha nagyon mocorog, keresgéli a helyét akkor azonnal vidd le.
Az ajtó elé pisilkakil? mert ha igen akkor a szándék meg van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!