Szédeleg a kutyám reggel és kora délután jön rá. Bukdácsol és a figyelme is beszűkül, látása is. Mi lehet ez?
Kutya is lehet pl. cukorbeteg. Próbálj 1-2 napon keresztül reggel és délután is adni neki enni. Ha ettől jobban van, egyelőre térj át erre az etetésre.
De mindenképpen kérj az orvostól laborvizsgálatot, úgy, hogy előtte ne adj a kutyinak cukrot! Remélem, kiderül, hogy mi baja van és meggyógyul.
Orvos, nem csak ránéz és gyógyszert ír, hanem kivizsgálás!
Mondd meg neki, hogy ne tippelgessen, hanem vizsgálja ki a kutyát, labor, vérkép, vizelet.
Utána meg lehet állapítani, hogy mi a baja.
Az én kutyám epilepszás volt, és nem szédelgett, hanem konkrétan elterült és rángatózott, ha rohamai voltak :( Persze ez is több szintű betegség, más-más tünetekkel, de szerintem komoly kivizsgálás kellene neki, ahogy előttem is írták, mert ha mégsem epilpszia, akkor a sevenal nem tesz jót neki...
A fülét is nézesd meg, mert a fenti tünetek alapján lehet egy komoly fülgyulladása is.
Milyen vizsgálatokat végzett az orvos? Elmondtad neki a tüneteket, és arra azonnal epilepszia gyógyszert írt?
Ha nem segítenek neki a gyógyszerek, azonnal hagyd abba az adásukat, és keress fel egy másik orvost.
Ha a cukortól jobban lesz, inkább cukorbetegségre tippelnék. De tiszta cukrot semmiképp ne adj neki, mert attól sokkot kaphat! Inkább itass vele egy pici ananászlevet, narancslevet, adj egy darab háztartási kekszet, abban elég cukor van neki.
Az orvos mindenképp csináljon neki egy vér- és vizeletképet, addig is pedig oszd kétfelé a napi adagját, hogy ne legyen soha üres a gyomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!