Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Házi vs ipari csirke?

Házi vs ipari csirke?

Figyelt kérdés
Valaki kérem magyarázza meg pontosan hol érhető tetten a házi és az ipari csirke húsa közti tápérték-különbség.

#anyám-tyúkja
2013. ápr. 25. 07:52
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
A házi csirke nem tápokon nevelkedik. A húsa nem esik szét főzés közben, és az íze össze sem hasonlítható a bolti csirkével. Azt nem tudom, hogy az okosok milyen tápérték különbséget állapítanak meg, de ha valami jobb ízű és állagú, akkor annak a tápértéke is jobb.
2013. ápr. 25. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
A házi csirkének a színe is sokkal szebb, sárgás a kukoricától. Az ipari csirke soha nem lát kukoricát, csak mindenféle vegyianyaggal etetik, hogy nagyobbra nőjön. A házi csirke a friss levegőn, az udvaron szaladgál, míg az ipari egy gusztustalan büdös ketrecben nő fel. Ahogy az első is írta, össze sem lehet hasonlítani az ízét az ipari csirkéjével!
2013. ápr. 25. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

Az ipari csirkét ezekkel a mesterséges műkajákkal gyorsan-frissel felfújatják. Amikor megfőzöd egy kb. fél óra alatt, a húsa lötye, nincs tartása, nincs benne semmi íz!

A házi csirke, tyúk, húsának tartása, egy kis szívóssága van, a levesnek, pörköltnek, sültnek ízt is ad, nemcsak "has telik vele".

Ne is várd, hogy fél óra alatt megfő, megsül, mint ahogy itt nagyon sokan mondják. A házityúknak, csirkének az elkészítéséhez is idő kell, nemcsak a neveléséhez. :)))

2013. ápr. 25. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Hol érhető tetten?

Az ipari csirkét mesterséges, vízmegkötő tápokon nevelik fel, ezt, tehát súlyának jó részét elveszti főzés/sütés közben.

Az állat által elfogyasztott táplálék megjelenik a húsban, szóval nagyon nem mindegy, mit esznek. És ez az ízén is tükröződik, gondolj csak a házi sertés kontra vaddisznó húsára.Egy élelmiszermérnök biztosan meg tudná mondani, hogy hogyan is néz ki, pl zsír ebben ennyi, abban annyi. Na, ezt pont tudom én is, a háztájiban több a zsír. :)

2013. ápr. 25. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Most az ízétől és az állagától eltekintve, összetételében miben más a 2 fajta hús?


Ha ennyi tápszert kap egy ipari csirka, akkor ezek szerint egészségtelen a fogyasztása?

2013. ápr. 25. 16:50
 6/9 anonim válasza:
Írd be a legnagyobb video-megosztóba hogy csirketelep, nézzél meg pár filmet, utána írd be hogy baromfi udvar, és látni fogod a különbséget. A húsuk minőségének különbségére ha ezek után még kíváncsi vagy, vegyél a piacon házit, és multiban iparit. Készítsd el mind a kettőt ugyanúgy, de már az elején figyelj a színekre, szagokra, stb. A tápérték táblázatnál nincs feltüntetve különbség ahogy én tudom.
2013. ápr. 26. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem a látható különbségre vagyok kiváncsi :)
2013. ápr. 26. 13:32
 8/9 anonim válasza:
Én is kíváncsi lennék erre. A kölyökkutyánk táplálásakor elkezdte fejtegetni, hogy milyen csirkéből főztem neki, mert nem hinné, hogy a bolti pár hét alatt táppal, antibiotikummal felnevelt csirke húsa, amelyik napfényt életében nem látott túl jó tápanyag lenne... Hát, sima lidl-ben vásárolt húst kapott, amit mi is eszünk. Nem hiszem, hogy ez olyan hű de nagy probléma lenne...
2014. dec. 31. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Átírtam a mondatot és utólag kimaradt belőle, hogy egy barátnőm kezdte el fejtegetni...
2014. dec. 31. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!