A tej (tehéntej) valóban ártalmas az egészségre?
Nos, én nagyon sokáig (több mint 10 évig) köhögtem a tejtől. Érdekes módon, mikor leszoktam róla, két hét alatt elmúlott. Azóta egyszer előfordult, hogy egy nyaralás alatt két reggel is kénytelen voltam tejet inni, és mindkét nap köhögtem. A tehéntej nem az emberi fajnak való, hanem a bocinak, de neki is csak addig, amíg el nem éri a születési súlya háromszorosát. Anyatejet is csak pici gyerekkorban iszunk, később már nem. Akkor a tehén (anya)tejét miért isszuk? Mert jó nagy marhák vagyunk!
Ajánlom meghallgatni a Weixl-Várhegyi Lászlóval készült interjút itt:
Valamint ezt a cikket is érdemes elolvasni:
Amúgy lehet helyettesíteni rizstejjel, zabtejjel, kókusztejjel, satöbbivel. Ezek többsége még házilag is elkészíthető.
Nem káros a tej, csak sokkal kevésbé egészséges mint azt sokan hiszik.
Szükségünk meg abszolút nincs rá.
ja ennyi erővel minden káros, a kenyér is mert lisztérzekenység, meg szénhidrátbomba, semmi tápanyag.. blabla.
a tej sokak számára kényes, például laktózérzékenység, vagy simán rosszul van tőle fosik stb. de van aki nem. aki nem, az meg igya. egész életemben mindennap megiszom 1 litert egészséges vagyok mint a makk. és ez a legjobb ital reggeli szendvicshez, melegszendóhoz, pizzához, bejglihez, stb!
az meg hogy bocinak való meg macskának... ennyi erővel mogyorót, diót, krumplit se együnk mert másnak van...
"Szükségünk meg abszolút nincs rá."
de, mert finom :D amúgy ez viszi le a csipős érzést a legjobban chili vagy hasonlók után.
ma 11:31-es: a TEJBEN nincs sem tartósitószer, sem ízfokozó!!!!
De abban egyetérünk, hogy mindkét adalék egészségtelen. Az autizmusnál meg sokkal inkább gyanusithatóak a különféle gyógyszerek, amiket a terhes nöknek adnak a terhesség megtartása érdekében. (A forrást nem tudom belinkelni, mert nem sikerült újra megtalálnom. Egy külföldi kutatócsoport viszgáltai mutatták ki, hogy a terhsségmegtartó szerek alkalmazása és az autizmus között igen erös összefüggés van. Sajnos amikor olvastam, nem mentettem el a linket, és mivel nem direkt találtam, hanem több lépcsön keresztül, nem sikerült elökeritenem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!