Megéri kávé helyett energiaitalt fogyasztani?
A kávé, amit magad csinálsz. Nincs benne mindenféle hülyeség, csak amit akarsz.
Az enyémben ma kávé volt és kókusztej :)
én eddig leginkább csak olyan különbséget vettem észre, hogy mintha a kávé tovább hatna, az energiaital rövidebb ideig, de erősebben.
egészségügyileg állítólag jobb a kávé, de ha a koffeintartalmat tekintve ugyan annyit iszunk nincs nagy különbség, a kávétól is ugyan úgy túl lehet terhelni a szivet. >.<
ti milyen különbségeket éreztetek? ja és ugye szerintetek is kevésbé lesz rossz szájszagunk az energiaitaltól? :D
#3: Én a cukrot vagy édesítőszert kifogásolom. Meg bármit, ami nem természetes.
Hatás? A kávénak rám semmi, az energiaital ébren tart, ha pl. 40 fokban kell autópályáznom órákat, de nem kell. A kólához lehet hasonló a hatása az energiaitalnak az én esetemben.
Ha nagyon kell élénkítés, én narancsot eszem, az nagyon ott van. Nem vonz a gondolat, hogy gyakran stimuláljam magam, ennek magától kéne mennie, nem szerekkel :P Persze ha arról van szó, hogy lemotorozok-e az útról, akkor azért más a leányzó fekvése.
Is-Is!
Semmiben sem más az energiaital mint a kávé.
Egyik sem és mind2 jó!
#6, igazad van, de a kávéba is tesz az ember cukrot (állítólag annál többet, minél jobban szereti a szexet), vagy édesítőszert.
Ezzel nem leszek népszerű, mert nagy divat a természetes, de abszolút nem tartom érvnek valami mellett, ami amúgy árt az embernek, hogy de az természetes. A legveszedelmesebb mérgek jelentős része is természetes anyag... Tehát semmivel nem rosszabb a szintetikus koffein, mint a kávé- vagy kokacserjéből készített (ami egyébként szintén nagyipari tevékenység eredménye, tehát a természetesség erősen kérdéses).
Amúgy meg a legtermészetesebb dolog, hogy ha elfáradtál, pihensz, és nem vegyszereket tolsz magadba. Az oké, hogy olykor az ember kerül olyan helyzetbe mondjuk 1 nap és 1 hónap közötti időtartamra, hogy nem pihenhet a szükségletei szerint, de arra berendezkedni, hogy a szervezetünket túlhasználjuk, túlterheljük, szerintem nagy szamárság.
#8: Persze, a természetes dolgok nagy része is rossz. Nem írtam, hogy a természetes élből oké, csak hogy a nem természetesbe bele szoktam kötni :P
A kávéba pedig sok ember nem tesz semmilyen édesítőt. Én igen, kókusztejet, ahogy az első hozzászólásban említettem :) A kókuszreszelék, amiből a kókusztejet készítem, sem teljesen kóser cucc, de annyira nem bonyolítom már az életemet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!