Ki mondja a "főétel"t rajtam kívül "második"-nak?
Figyelt kérdés
A hideg kiráz attól a szótól hogy főétel, olyan sznobos, vagy nem tudom, valószínű egy ilyen embertől hallottam először. Ki használja még így?2013. márc. 21. 18:48
3/11 anonim válasza:
Csatlakozpm. Hasznalom a főétel kifejezést is, de a hétköznapokban másodikat eszünk.
4/11 anonim válasza:
Nálunk is mindenki másodiknak hívja :)
8/11 anonim válasza:
Mi is "második"-ként használjuk ;)
9/11 anonim válasza:
Mi is mindig annak hívjuk, még akkor is ha nincs "első" (amit érdekes mód előételnek hívunk :D ).
10/11 anonim válasza:
Én főételnek nevezem, mert nálam nem második szokott lenni, mivel nem eszek levest. Így nincs első fogás, hülyeség lenne részemről másodiknak hívni, a főétel hamarabb a számra jön. A levest sem hívjuk elsőnek, a desszertet sem harmadiknak, pedig elvileg ez a sorrend. Persze nem így kérdezem meg én sem édesanyámat minden nap, hogy "na és mi lesz a főétel?", hanem inkább úgy, hogy "mi lesz a kaja?". De sosem kérdeztem még rá másodikként szerintem. A szüleim szokták úgy hívni, mert ők nagy levesesek, de én egy kezemen meg tudnám számolni, hogy egy évben hányszor fogyasztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!