Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nálatok egy nap hány leves és...

Nálatok egy nap hány leves és hány második fogás van?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy ez csak nekem furcsa. Nálunk egy leves és egy második fogás van mindennap. És nagyon meglepődtem, mikor egyik évfolyamtársam mesélte, hogy náluk mindig van legalább két leves, és legalább kétféle második fogás is. Amúgy 3 tagú a családjuk, a szülei és ő élnek egy háztartásban. Nem tudom, szerintem így nagyon pazarolnak, mert nem hiszem, hogy mindig elfogy az összes kaja. Ja, és mindennap mást esznek, tehát nem 2-3 napra előre főznek, hanem mindennap van ennyi étel.
2013. jan. 29. 12:49
 1/5 anonim válasza:

Elég változó. Hétköznap általában csak leves, vagy csak második fogás, de lehet, hogy mindkettő, sőt az is, hogy egyik sem (ez akkor, ha sok maradék van). Hétvégén szokott rendes tartalmasabb kétfogásos ebéd lenni.

De igazából 2-nél több fogás csak indokolt esetben fordul elő néha.

Szerintem ha ők minden nap ilyen sokat főznek, akkor azt vagy kidobják, vagy valóban megesznek ennyit (mennyire kövérek?), amit mellesleg elég furának tartanék, vagy szimplán csak kamu az egész, vagy csak túlzás.

Nem hinném, hogy ez lenne az átlagos. :D

Így leírva amúgy kevésnek tűnik az, ami nálunk van, pedig azért ennyi, mert még ez sem fogy el általában.

2013. jan. 29. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
nálunk 1 leves és 1 második van .... leves nincs minden nap .. nem vagyunk nagyon levesesek.. Inkább a tartalmas leveseket szeretjük ,igy hétvégén szoktam csinálni ..
2013. jan. 29. 13:09
 3/5 anonim ***** válasza:

napi egy főtt étel (leves+ kevér VAGY második fogás), és egy hideg étkezés reggel vagy este, mikor hogy sikerül.

3-an vagyunk fenőttek. Én nem is igénylem hogy több kaja legyen.

2013. jan. 29. 14:50
 4/5 anonim ***** válasza:
59%

Én sem vagyok leveses. Általában másfél hetente "jön rám", akkor is valami gulyásféle, vagy zöldséggel gazdagon dúsított tésztaleves-féle, de akkor azt olyan egytálételként.

Minden nap eszek valami főttet, tehát a főételt, és annyi.

Nézd körbe az évfolyamtársadat: ruházat, frizura, személyes cuccai stb. stb. Sajnos a mai világban egyre inkább előfordul, hogy emberek az ilyen kérdésekre inkább válaszolják azt, amit szeretnének, és nem azt, ami valójában van.

2013. jan. 29. 15:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Anyukám az mindig képes volt többféle levest, vagy második félét készíteni(most is, csak már nem élek velük). Pl, ha főzeléknap volt, akkor csinált 3 félét, mert a fiúk, beleértve aput is, válogatósak és mind más szeret. Én meg ettem mindháromból... :D Kollégista voltam, és rájöttem, hogy anyu jól főz akármi legyen is az, na az öcséim nem, világéletükben otthon kajáztak, nem tudják, hogy mi a jó. Ma már én főzök magamra és a páromra, de néha legszívesebben 2 félét készítenék, mivel a párom nagyon válogatós, nagyon egyhangúan étkezünk. Pl ő nem eszik olyan levest amiben hús főtt, és csak a csirkemellet vagy a sertéskarajt eszi meg, a pörköltet se szereti... Tésztaételek közül, csak a milánóit, tojás nála nem jöhet szóba semmilyen formában.
2013. jan. 29. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!