Szerintetek a rakottkelt le lehet fagyasztani?
Ha megmaradt, akkor lefagyaszthatod (már többször csináltam), felhasználás elött hagyd félig kiolvadni és utána sütöben süsd át még egyszer, akkor nem sok különbség lesz a frisshez képest.
Sok hasonló ételt lehet készen is kapni lefagyasztva, házilag sem lesz másmilyen.
1. Igen, ha beteszed a fagyóba, ugyanúgy megfagy benne, mint bármi más
2. Az is igaz, hogy utána már nem lesz olyan íze, mint eredetileg
3. Ha a "szükség törvényt bont" szerint éltek, akkor megcsinálnám, esetleg úgy, hogy a tölteléket kiszedném a kelkáposzta közül, azt fagyasztanám le, és amikor kivettem, akkor átsütve, valami krumpli-körettel tenném asztalra. Ha a kelkáposztát önmagában adod a "kár"-nak, még mindig kevesebb veszteség.
A fejeskáposztával ellentétben sajnos a kelkáposzta nem jól tűri a fagyasztást. persze le lehet fagyasztani a rakottkelt is, de újramelegítve sokat veszít az eredeti állagához, ízéhez képest.
a par.káposzta, töltött,-székelykáposzta, pároltkáposzta kifogástalan kiolvasztva is, a kel sajnos nem ilyen.
kelkáposztafőzeléket is fagyasztottam már le, és hát nem lett egy sikeres próbálkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!