Lehet-e és ha igen, hogyan lehet a tenger illetve az óceán vizéből iható vizet készíteni?
Egy egyszerű ozmó szűrővel simán megszűrhető, az fordított ozmózis alapján szűr.
Teljesen 0 nk-s H2O-t csinál belőle.
Az alkalmas ivásra, mint ahogy a desztillált víz is.
Legalábbis szomjan halás ellen jó.
Hosszú távon viszont nem árt "visszasózni" valamennyire, mert az ozmó víz (desztillált is) nélkülöz mindenféle ásványi anyagot.
Hozzá teszem, a szervezetnek közel sem kell annyi karbonát, amennyi mondjuk a magyar átlag csapvízben van, annak az 1/3-a is bőven elég lenne.
A szükséges további tápanyagok pedig étellel pótlandók.
"A desztillált víz nem egészséges ivásra!"
Nem is, de első körben ezt tudják "előállítani", amit aztán egészségessé adalékolnak.
Létezik egyfajta membrán, amin átsajtolva a tengervizet a só nem, csak az "édesvíz" jut át.. Nem olcsó...
"csak pozitív nátrium-, vagy csak negatív kalciumionokat"
Mióta vannak negatív kalciumionok?
"Teljesen 0 nk-s H2O-t csinál belőle.
Az alkalmas ivásra, mint ahogy a desztillált víz is"
Tévedsz! A tömény NaCl oldat is 0 keménységű, mégsem alkalmas ivásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!