Mi a véleményetek Stahl Juditról és a műsoráról?
Engem már roppantul irritál. A legelején még egész jó műsor volt, bár akkor is voltak benne idegesítő dolgok, hogy állandóan tésztát főzött muffinnal, mintha más étel nem is létezne. Mostanra meg már nem tud mit kitalálni, minden nemzet kajájából kivesz valamit, de teljesen máshogy készíti el, ha ezt egy helyi látná, nem ismerné fel mi az. Többször volt már hogy megcsináltam egy-egy receptjét, mindent pontosan úgy csináltam, és mégsem sikerült, ételnek nem mondható valami lett belőle. Ha teljesen átvariáltam a receptet, akkor lett csak jó.
Olyan hozzávalókat talál ki, amit normális üzletben nem is kapni, mint pl a japán kenyérmorzsa. 50-szer ismétlik a műsorait, már nem is tud újat kitalálni? Állítása szerint ő sosem pepecsel, utál pepecselni, aztán a legtöbb étele pepecselős, össze-vissza kotyvaszt mindent, turkál mindenbe, mint egy kisgyerek a sárba. Megfigyeltem, hogy soha nem üdvözli a nézőket egy műsora elején sem, pedig ez alap lenne. A Fem3-as műsorától sem vártam sokat, szinte csak külföldi főzőműsorok részletei vannak benne. Ehhez nem nagyon volt szükség szakácstudományra.
Sokkal jobban elnézegetem Laci bácsit, vagy a Tv Paprika némelyik szakácsát, ők legalább azért vezetnek főzőműsort, mert tudnak is főzni.
Nektek mi a véleményetek róla?
Nekem is az a véleményem, hogy Nigellát majmolja, csak annyi a különbség köztük, hogy Nigellán látszik, hogy tényleg élvezi amit csinál, szeret enni, turkálni kézzel az ételben, kóstolgatni satöbbi, míg Stahl ezt baromira elszínészkedi, affektálva beszél a műsoraiban, nagyon mű az egész amit csinál.
Van tőle szakácskönyvem, ajándékba kaptam, a legtöbb recept eléggé használhatatlan számomra, viszont van 1-2 nagyon jó receptje, ezek viszont általában olyanok, amiket minden második receptes könyvben/honlapon megtalál az ember.
Másik probléma vele az az, amit korábban is írtak, hogy a puritán receptjei mellett rengeteg olyan van, aminek az alapanyagait a Culinarison kívül kb sehol nem lehet beszerezni..
El kell ismernem, hogy a marketinghez nagyon ért, mert sokat ért el ebben a tévésfőzős szakmában, de szakácsként nálam nagy nulla.
De, tudjuk mit főz otthon: ugyanezeket. :-) Mert minden recept előtt/után elmondja, hogy "ez otthon kedvenc fogás"- a legtöbb ételére ezt mondja, "mindig ezt csinálom", "azt szoktam csinálni, hogy...". De ezek csak kamu dumák szerintem, hogy vigyen valami egyedit a műsorába.
Egyébként ha már a műsornézésről beszélünk, én sem szoktam már megnézni a műsorát, régen néztem. Mostanában csak a Mokka utáni 2 perces részeket látom néha, onnan tudom hogy csupa ismétlés. A Fem3-asnak is egy részébe néztem bele, elég is volt belőle.
Kedves Kérdező!
Erről beszéltem! Nagyon sokan főzünk úgy, vagy még jobban is, mint ő, csak mi nem az ilyen-olyan főzős műsorokból, hanem otthonról, szülőktől, nagyszülőktől kaptuk a tudást! Nem mindig az a jó, vagy fordítsunk, nem biztos, hogy az, amit a Tv-ben mutogatnak jobb, mint amit otthon tanulunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!