Mi az a kóla?

Figyelt kérdés
Pl. a Pepsire az van írva, hogy kóla ízű szénsavas üdítőital.
2013. márc. 6. 22:45
 1/7 anonim ***** válasza:

A kóla az a kóladió. Szerintem!

Mert a Coca-Cola egyik alapanyaga is ez, vagyis az izesítője a kóladió, amiből az ital koffeintartalma is származott.

[link]

[link]

2013. márc. 6. 23:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kijavítanám az elsôt. A kóla szénsavas üdítôital aminek az alapanyaga a kóladió. A további ízesítés a márkától függ, mindenkinél más(pepsi, coca-cola,rc...), ezért az ízük hasonló, de mégis más.
2013. márc. 6. 23:22
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

És még hozzátenném h a kóladió kivonatnak van egy jellegzetes íze, és mivel ez minden ilyen üdítôitalnak ezért írják rá h kóla ízű.

2.-es voltam.

2013. márc. 6. 23:26
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

*az alapanyaga

Ez lemaradt(már késô van).

2013. márc. 6. 23:28
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Persze én is úgy értem, hogy a kóla az a szénsavas üdítő.

Azt akartam írni, hogy ez a kóla név, vagy a kóla mi is lehet, mi is a megnevezése ennek.

Amúgy engem is mindig érdekelt, hogy pontosan mit is jelent a kóla ízű megnevezés.

Ezért írtam, hogy a kóla megnevezés a kóladióból jöhet, hogy annak az íze.

2013. márc. 7. 00:07
 6/7 anonim ***** válasza:
75%
azért kóla ízű, mert az eredeti kóla borból és kokainból állt (coca cola), gyógyászati célokra készült. ezt betiltották ugyebár (bár dél-amerikában tavaly piacra dobták az eredetit újra). Azóta csak kóla ízűek.
2013. márc. 7. 17:58
 7/7 anonim ***** válasza:
Most mivan? A kóla a gimi csajok kedvence,azt hiszem nem értem s kérdéset!
2018. dec. 20. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!