Meg lehet még menteni, vagy ki kell dobni az egészet?
Figyelt kérdés
Marhapörköltet főzök, már reggel óta, majdnem kész is, de az előbb véletlenül belenyomtam egy gerezd rohadt fokhagymát.:( Kívülről nem látszott rajta hogy bármi baja lenne, csak miután szétnyomtam akkor, de akkor már késő volt mert benne volt a pörköltben. Szerintem az egésznek olyan furcsa, kesernyés, dohos íze lett úgyhogy próbáltam kicsit még erősebben fűszerezni de így is érezni. A család azt mondja ne öntsem ki mert egyáltalán nem olyan vészes de én így tuti nem tudom megenni.2013. márc. 6. 11:14
1/5 anonim válasza:
Húst gyorsan szedd ki, piríts hagymát, főzd szét, fűszerezd erősen jól forrald össze, aztán a hús mehet vissza bele, mintha az eredeti leve lenne.
2/5 anonim válasza:
Kínálj meg belőle valaki olyat, aki nem tudja, hogy mi történt, és aki meg is meri mondani a szemedbe, ha valami gond van.
Ha jóízűen megeszi, és nem mondja, hogy húúúúú, de rossz, akkor nyugodtan megehetitek.
3/5 A kérdező kommentje:
Ezt most annyira nem értem. Készítsek egy úgy pörköltalapot és abba tegyem át a húst? De akkor az szerintem nem lesz jó, mert pörköltnek a szaftja a lényeg.
2013. márc. 6. 11:23
4/5 anonim válasza:
Egyébként ha összefőzöd hordós aprókáposztával húsos káposztának, biztosan nem fog rajta érződni semmi!!!!
5/5 anonim válasza:
Első vagyok. Azt írtad, hogy csak "majdnem kész". Ezért írtam, hogy gyorsan cseréld le a levét, és akkor még főzheted simán fél órát az új lében, mert a marhahús nem esik szét. Tehát az új pörkölt alapod is jó lé lesz. Így legalább a húst akkor is meg tudod menteni, ha a lé tényleg pocsék lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!