Férjem elütött egy nyulat, egy óra múlva ér haza vele. Hogy kell megnyúzni, előkészíteni?
Ügyesek vagytok!
Ilyen esetben, (nyúl, őz ütközéskor), ha nincs erre is kiterjedő CASCO, a legokosabb (bár valóban le kellene adni)
mintegy kárenyhítésként betenni a csomagtartóba, és jól megenni. A vadásztársaságok nem rendelkeznek biztosítással ilyen ügyekben, viszont jó esélyed van trófeás vaddal történő ütközésnél, hogy perelnek gondatlan károkozásért... Plusz a törött autó. Elgondolkodtató.
Ha sikerült megnyúzni,zsigerelni, (ami kellő gyakorlattal nyúlnál olyan 2-3 percet vesz igénybe) miután általában nem vérzik ki az állat, érdemes (a nagyon zúzódott, törött részek kidobása után) gyenge HIDEG ecetes vízben kiáztatni a vértől, majd irány a fagyasztó, vagy a lábas.
Term. az ecetes víztől is alaposan, többször ki kell mosni tiszta vízzel.
Sütésre vállalkozni hazárdjáték, mert csak a legritkább esetben lapul a nyúlnál a belső zsebben a születési okmánya...D).
Viszont kiváló vadpörkölt készülhet belőle.
Örülök, hogy tudtam segíteni. Igazán ti vagytok az ügyesek. Nekem pl. hiába adott volna akárki videót, biztosan hozzá sem fogok.:)))
Aki pedig attól tart, hogy egy vadat azért üt el valaki, mert annak valami baja, betegsége van, volt:
amikor tanultam autót vezetni, és azt mondta az oktatóm, ha az út szélétől akár 5-8 m-re is meglátok akármilyen vadat, abban a percben mint az őrült tapossak a fékbe, mert fél perc múlva már ott lesz a kocsi orra előtt.
És valóban, az autó fénye, mint a mágnes vonzza a vadakat oda a kocsi elé, nagyon nagy szerencséje van annak, akinek sikerül elkerülnie a "személyes találkozást".
Nincs annak a nyuszkónak semmi betegsége! Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kedves Jószomszéd!
Kedves Doboszoli!
Köszönöm dicsérő és bátorító szavaitokat. Autónak nem lett baja, nyoma sem maradt, olyan kicsit koccant, hogy férjem azt hitte, el is szalad.(mármint a tapsifüles). Megnyúzás 2-3 percnél tovább tartott, gyakorlat és az egyik hátsó láb hiányában. (nem tudtuk felfüggeszteni rendesen.)
Zsigerelés könnyen ment,csirkebontásban gyakorlott vagyok, ez még egyszerűbb, mert nagyobb.
Betegségtől nem tartok, egészséges jószágnak tűnt kívül-belül.
Tehát minden rendben ment, még az aprónép sem ébredt fel odabent, míg mi a garázsban ügyködtünk. Jövő hét végén nyúlpaprikást eszünk.
Kellemes hétvégét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!