Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Most itt van a megfázás...

Most itt van a megfázás szezona . Ti milyen teát szerettek?

Figyelt kérdés
( Én Saga )
2013. febr. 28. 08:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
66%

"Csipkebogyótea hibiszkusszal", ez a teljes neve, nagyon ritkán lehet kapni, Pick-Wick kiszerelés.

A filterben a csipkebogyó bogyója van összetörve, hibiszkuszlevéllel kavarva. Tele C-vitaminnal, imádom, sajna már évek óta nem kapok üzletekben.

2013. febr. 28. 08:34
 2/16 anonim ***** válasza:
46%

Saga, Pickwick, Lipton, Sir Morton, Teekanne, Mecsek, Rooibos teák, stb...

Mindegyiket szeretem, Sagaból mondjuk a citrus-menta és a birsalma-eper a kedvencem. De nagyon szeretem a Müllerben kapható szűrős teákat is. Első, javaslom, nézz körül egy Müllerben, dm-ben, Rossmannban, mert sokfelé szoktam látni csipkebogyóteát, múltkor pl. nővérem adott egy olyat, aminek a 40-40%-a csipkebogyó és hibiszkusz, a többi 20 pedig mazsola, galagonya, meg nem tudom még mi. Nem ismerem a márkáját a teának, nem is tudom, honnan van, és még nem kóstoltam (szűrős tea, nem filteres). Teaházakban is körülnézhetsz, a Müllerben meg tudom, hogy van csipkebogyó tea, olyan vettem már, azt nem tudom, hogy van-e benne hibiszkusz. A Pickwicktől nem láttam még ilyet.

Egyébként rendes citromlével (elég sokkal) és egy kevés cukorral szoktam ízesíteni. Csináltam télire gyógylikőrt is, abból is szoktam beletenni 1-2 kanállal, mivel pálinkából készül, amit nem szeretek, így az ízét egyáltalán nem érzem, csak az illatát. Ez a likőr nagyon jó immunerősítő, ha gondolod, leírom majd hogy csináltam :)

2013. febr. 28. 08:49
 3/16 anonim ***** válasza:
Köszi, majd szétnézek. Én is vettem már másfajta csipkebogyót is, amiről én beszélek azt még kb. 15-20 évvel ezelőtt lehetett kapni és filteres volt. Évek óta nem láttam. Imádtam. De azért szétnézek, talán, esetleg. Kicsi a reményem. :))))
2013. febr. 28. 08:52
 4/16 anonim ***** válasza:
46%

Pickwickest sparban épp akciósan árulják

[link]

Erre gondolsz?

Finom,jó áron van.

Teázni minden nap teázok,reggel egy nagy pohár citromfű teát iszok meg (Herbária).

Ilyen megfázós időben az ősszel szedett csipkebogyóból csinálok teát,azt isszuk (kb 40 fokos vizben áll fél napot,utána szűröm le és izesitem)

2013. febr. 28. 09:07
 5/16 anonim ***** válasza:
46%
Pickwick csipkebogyó most a kedvencem, már kb egy éve. :)
2013. febr. 28. 09:23
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Lipton : zöld tea Mentás
2013. febr. 28. 10:02
 7/16 anonim ***** válasza:
73%
Rumost. :)
2013. febr. 28. 10:23
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

A megfázás nem igazán izgat, engem úgyse kap el, ahogy máskor sem.

Itthon levő kedves teáim: Pu Erh, valami jázminos zöldtea, ezek rendes teafüvek, filteresben van ilyen olcsó meggyes Sir Morton, ha teszek hozzá hibiszkuszt és a fagyasztóban lapuló erdei gyümölcskeveréket, akkor igen kellemes lesz. Édesíteni nem szoktam, de éppenséggel hozzávághatok egy kanálka jóféle akácmézet, ha olyanom van :)

A C-vitaminnak árt a magas hőmérséklet, de a rengeteg nyers zöldség és gyümölcs, amit eszem, tartalmaz épp eleget :)

2013. febr. 28. 10:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én napi 2 liter teát iszom, nagyon szeretem. :) Reggel valamilyen gyógynövénytea (általában csalán, borsmenta keverék, vagy csalánlevél), ebéd után meg szoktam inni egy csésze (szálas) zöldteát. Este DM-ben kapható 'Night flight', vagy citromfűlevél-levendula-kamilla teát iszom. Köztes időben gyümölcsteát szoktam inni (teaházban veszem, mindig mást. Nagyon szeretem az eper-vaníliásat pl., meg a trópusit). Ami még rendszeres: Lord Nelson (Lidl) Earl Grey és zöld tea, Loyd piramistea, valamint pickwick ízesített fehértea. Ha megfáztam, vagy csak erősíteni akarom az immunrendszerem, citromos-mézes gyömbérteát, vagy ezzel ízesített vizet csináloj. Kis darab gyömbért apróra vágok, főzöm egy kicsit, majd még egy ideig állni hagyom. Ha kicsit hűlt, mehet bele citrom leve, méz. Ha valami komolyabb betegséget szerzek be, akkor pedig egy kis darab chilipaprikát főzök bele mentateába. Hatásos. :)
2013. febr. 28. 10:40
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
hagyma tea
2013. febr. 28. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!