Most itt van a megfázás szezona . Ti milyen teát szerettek?
"Csipkebogyótea hibiszkusszal", ez a teljes neve, nagyon ritkán lehet kapni, Pick-Wick kiszerelés.
A filterben a csipkebogyó bogyója van összetörve, hibiszkuszlevéllel kavarva. Tele C-vitaminnal, imádom, sajna már évek óta nem kapok üzletekben.
Saga, Pickwick, Lipton, Sir Morton, Teekanne, Mecsek, Rooibos teák, stb...
Mindegyiket szeretem, Sagaból mondjuk a citrus-menta és a birsalma-eper a kedvencem. De nagyon szeretem a Müllerben kapható szűrős teákat is. Első, javaslom, nézz körül egy Müllerben, dm-ben, Rossmannban, mert sokfelé szoktam látni csipkebogyóteát, múltkor pl. nővérem adott egy olyat, aminek a 40-40%-a csipkebogyó és hibiszkusz, a többi 20 pedig mazsola, galagonya, meg nem tudom még mi. Nem ismerem a márkáját a teának, nem is tudom, honnan van, és még nem kóstoltam (szűrős tea, nem filteres). Teaházakban is körülnézhetsz, a Müllerben meg tudom, hogy van csipkebogyó tea, olyan vettem már, azt nem tudom, hogy van-e benne hibiszkusz. A Pickwicktől nem láttam még ilyet.
Egyébként rendes citromlével (elég sokkal) és egy kevés cukorral szoktam ízesíteni. Csináltam télire gyógylikőrt is, abból is szoktam beletenni 1-2 kanállal, mivel pálinkából készül, amit nem szeretek, így az ízét egyáltalán nem érzem, csak az illatát. Ez a likőr nagyon jó immunerősítő, ha gondolod, leírom majd hogy csináltam :)
Pickwickest sparban épp akciósan árulják
Erre gondolsz?
Finom,jó áron van.
Teázni minden nap teázok,reggel egy nagy pohár citromfű teát iszok meg (Herbária).
Ilyen megfázós időben az ősszel szedett csipkebogyóból csinálok teát,azt isszuk (kb 40 fokos vizben áll fél napot,utána szűröm le és izesitem)
A megfázás nem igazán izgat, engem úgyse kap el, ahogy máskor sem.
Itthon levő kedves teáim: Pu Erh, valami jázminos zöldtea, ezek rendes teafüvek, filteresben van ilyen olcsó meggyes Sir Morton, ha teszek hozzá hibiszkuszt és a fagyasztóban lapuló erdei gyümölcskeveréket, akkor igen kellemes lesz. Édesíteni nem szoktam, de éppenséggel hozzávághatok egy kanálka jóféle akácmézet, ha olyanom van :)
A C-vitaminnak árt a magas hőmérséklet, de a rengeteg nyers zöldség és gyümölcs, amit eszem, tartalmaz épp eleget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!