Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van még ember rajtam kívül,...

Van még ember rajtam kívül, aki nem vagy csak kevés zöldséget szeret?

Figyelt kérdés
A káposztát csak toroskáposztában szeretem, a krumplit megeszem, a hagymát is, a zöldborsót is, az uborkát is, a petrezselyemnek csak a levelét, a paradicsomot meg a paprikát csak lecsóban eszem meg.
2013. febr. 26. 19:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Pedig fincsi a hordós aprókáposztából a húsos káposzta és a rakott káposzta is. És a kelkáposztából is szeretem nemcsak a levest és főzeléket, de rakottan, sőt rántva is megkóstolhatod.

A paprikát nyugodtan szeld mellé a hagymának, amikor rántottát készítel, mert nagyon kellemes ízt tud adni neki.

A paradicsomot még salátának is megkóstolhatod: cikkekre vágod a lédús paradicsomot, megszórod kevéske cukorral, gondolatnyi vízzel összekevered és egy csipet sóval. Amikor a cukor elolvadt benne, meglocsolod citromlével. Csupa vitamin.

Nézz utána még a zöldbabból a palóclevesnek.

Karfiolt rántva kóstoltad már?

Sárgarépa-gyökér akár a húslevesben, akár a szárazbab levesben: ki nem hagynám.

És még gondolom, sokan tudnak majd még ötleteket adni, célszerű azért megpróbálni megbarátkozni velük. A magyar konyha ezek által olyan változatos és finom. (Többek között)

2013. febr. 27. 11:08
 2/9 A kérdező kommentje:
Kóstoltam már osztálykiránduláson a paprikát,pontosabban egy picit haraptam belőle, nem ízlett, a paradicsom is ízetlen nekem. Karfiolt nem kóstoltam. A paprikát, meg paradicsomot azért csak lecsóban eszem meg, mert úgy nem érzik az ízük.
2013. febr. 27. 11:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Sárgarépát is kihalászom a levesből, de így is van amikor véletlenül benne marad egy kis darab és megeszem. A gyümölcsöket már megeszem, kivéve a sárgadinnyét.
2013. febr. 27. 11:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Sajnálom, én csak a spenótot tolnám el magam elől.

Egyébként nem tudom milyen idős vagy, de akár lány, akár fiú, tudnod kell: az emberi szervezetnek szüksége van minden korban a zöldségekre, a bennük található vitaminokra és egyéb alkotórészekre.

Tehát azért igyekeznék ha nem is "imádom őket" szintig, de legalább annyira elfogadni, hogy ne dúrd ki őket a tányérodból, ha véletlenül belekerül.

Olyankor gondolj arra, hogy a szervezetednek szüksége van rá, saját egészséged érdekében eszed meg.

2013. febr. 27. 11:41
 5/9 A kérdező kommentje:
20 éves lány vagyok.
2013. febr. 27. 11:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, sok a finnyás.

Én szinte mindent megeszek.

2013. febr. 27. 13:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Sokat én sem eszek meg. Pl. az uborkának nekem olyan íze van, mint a görögdinnye héjának. :) Nem szeretem még a tökféléket, karalábét, karfiolt, brokkolit, fehérrépát, paprikákat (csak a fehéret, és csak májkrémes kenyérrel), sárga paradicsomot, stb. Nyersen csak a paradicsomot eszem meg, meg ugye a fehér paprikát. A salátát is csak tojáspörkölthöz vagy tojásos nokedlihez eszek 1-2 levelet. A gyümölcsök nagy részét viszont szeretem.
2013. febr. 27. 20:36
 8/9 anonim ***** válasza:
A sárgadinnyét pont nem szeretem én sem. :)
2013. febr. 27. 20:38
 9/9 anonim válasza:
pl én se eszek meg sok fajta zöldséget én még a káposztát sem birom megenni se a hagymát meg még egy csomo mást sem
2013. márc. 19. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!