Van még ember rajtam kívül, aki nem vagy csak kevés zöldséget szeret?
Pedig fincsi a hordós aprókáposztából a húsos káposzta és a rakott káposzta is. És a kelkáposztából is szeretem nemcsak a levest és főzeléket, de rakottan, sőt rántva is megkóstolhatod.
A paprikát nyugodtan szeld mellé a hagymának, amikor rántottát készítel, mert nagyon kellemes ízt tud adni neki.
A paradicsomot még salátának is megkóstolhatod: cikkekre vágod a lédús paradicsomot, megszórod kevéske cukorral, gondolatnyi vízzel összekevered és egy csipet sóval. Amikor a cukor elolvadt benne, meglocsolod citromlével. Csupa vitamin.
Nézz utána még a zöldbabból a palóclevesnek.
Karfiolt rántva kóstoltad már?
Sárgarépa-gyökér akár a húslevesben, akár a szárazbab levesben: ki nem hagynám.
És még gondolom, sokan tudnak majd még ötleteket adni, célszerű azért megpróbálni megbarátkozni velük. A magyar konyha ezek által olyan változatos és finom. (Többek között)
Sajnálom, én csak a spenótot tolnám el magam elől.
Egyébként nem tudom milyen idős vagy, de akár lány, akár fiú, tudnod kell: az emberi szervezetnek szüksége van minden korban a zöldségekre, a bennük található vitaminokra és egyéb alkotórészekre.
Tehát azért igyekeznék ha nem is "imádom őket" szintig, de legalább annyira elfogadni, hogy ne dúrd ki őket a tányérodból, ha véletlenül belekerül.
Olyankor gondolj arra, hogy a szervezetednek szüksége van rá, saját egészséged érdekében eszed meg.
Igen, sok a finnyás.
Én szinte mindent megeszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!