Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehet hogy romlott volt? Ha...

Lehet hogy romlott volt? Ha igen lehet bajom?

Figyelt kérdés
Szombaton vásárolt csirkemell, tegnap délután letettem a fagyóba, reggel vettem ki, és délután csináltam meg.. Mikor megmostam picit fura szaga volt, nem büdös, csak olyan fura.. megfőztem, megkóstoltam de furcsának találom... Kb 2-3 darab húst ettem lehet tőle bajom?
2013. febr. 18. 15:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha tényleg romlott, akkor AKÁR elméletileg lehetne is. Nyersen ne edd meg, hosszan főzve elég kis esélyed van megbetegedni tőle. Azok a mikrobák amik szagot okoznak, nem a kórokozók.
2013. febr. 18. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Tálcás, fóliázott volt? Mert azt védőgázban szokták csomagolni és annak alapból is fura szaga van. Ha Szombaton vetted és Vasárnap lefagyasztottad, addig már nem nagyon romolhatott meg míg kiolvadt. Gondolom "erősebb" szaga volt a kelleténél. Én ilyenkor azt csinálom, ha bizonytalan vagyok, hogy kb. fél órára bele teszem a húst enyhén ecetes vízbe. Nem sok kell bele, szóval egy tálban ellepje a víz és kb. két evőkanál ecetet teszek bele. Az ecet megöli az esetleges baktériumokat és a kellemetlen ízt is elveszi, csak sokáig nem szabad benne hagyni, mert akkor kiérzik az ecet íz. Ha ezután a "szertartás" után is büdi, akkor jobb nem felhasználni. Bár nem írtad, hogy miben volt csomagolva, de legközelebb érdemes azonnal áttenni más edénybe, vagy ha fagyasztani akarod, fagyasztható éthordóba. Ha nem használod fel azonnal, de le sem fagyasztod, akkor sózd be. Szerintem nem lesz bajod, nem telt el sok idő. Az helyzet, hogy ha romlott a hús, sem igazán érződik ki már megfőzve, de ha beveszi a védőgáz ízét, az igen.
2013. febr. 18. 16:04
 3/5 A kérdező kommentje:
hentestől vettem papírban volt, itthon áttettem dobozba és abban ment a jégre..igazából nem tudom hogy romlott e de nem merem megenni, pár hete volt egy bélgyulladásom így nem szívesen kisérletezek. egyébként a szag erős volt de nem büdös csak.. nem tudom elmondani, ilyen furcsa hús szag
2013. febr. 18. 16:09
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nayon félsz, hogy romlott volt, akkor vegyél be egy széntablettát, az semlegesíti a méreganyagokat, de szerintem annyira nem lehetett büdös, mert akkor nem ettél volna meg 2-3 darabot sem.
2013. febr. 18. 16:10
 5/5 A kérdező kommentje:
főve már nem éreztem büdösnek, egy új fajta fűszert használtam úgyhogy lehet hogy amiatt éreztem furcsának... de inkább nem próbálkozok vele annyit nem ér. Köszönöm a válaszokat!
2013. febr. 18. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!