Ti csak friss kenyeret szoktatok enni? Vagy ha nem, max. Hány napos kenyér az, ami még belefér nektek?
2-3napig szoktuk
mi 4en vagyunk, de úgy szoktam csinálni, hogy azért fogyjon el,ha látom h még sok van akkor csinálok olyan ételt pl lecsót, paprikáskrumplit, gulyásleveset vagy halászlevet amihez kell
ha szikkadtabb reggelihez mézes, lekváros, túrós.mézeskrémes piritós, vacsorához bundáskenyér sajttal, melegszendvics, vagy cukros tejbe áztatom kisütöm olajban majd vaniliáscukorba forgatom-nagyon finom, de volt h pl aranygaluskához, mákosgubához is tettem a maradék 1-2szeletet
vagy zsemlemorzsa, fasírtba, májgombócba, kenyérleveshez, spenóthoz mint bundáskenyér
Az sem mindegy hol és milyen vízből és milyen recept alapján készül a kenyér.
Mi baranyaiak vagyunk ha Tescosat veszünk, az másnapra kb ehetetlen, a pékségi a 3. napon kezd szikkadt lenni, az bundás kenyérnek jó még. Ha nem esszük meg, akkor kiszárítjuk, mert a lovak szeretik a száraz kenyeret.
Anyósjelölték szabolcsban laknak, ő coop-os kenyeret hoz szeletelve és a 3. napon is még puha, a 4. napon kezd szikkadni, akkor bundás kenyér lesz belőle.
De hát nem azt kell nézni, hogy ehető-e még az a kenyér, hiába finom, vagy tűnik jónak, ha egyszer már lejárati időn kívül van!
Én legalábbis semmilyen lejárt kaját nem eszek meg. Nem teszem kockára az egészségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!