Miért ekkora botrány Nagy-Britanniában, hogy lóhús volt a marhahúsnak jelölt ételben? A fogyasztók megtévesztése egy dolog, persze hogy rossz nem azt venni, mint amit hiszünk, de ezen túl?
Azért gondolom, hogy a lóhús náluk is olcsóbb kategóriájú, mint a marha.
Vagyis senki ne adja el az olcsóbb húst, egy minőségileg drágább hús gyanánk.
A lóhús ma még a vh-korszakot idézi nagyon sok emberben, mert azokban az években az volt a gazdag, akinek legalább lóhús jutott az asztalára.
Másrészt minden levágott jószág akár sertés, akár marha, mielőtt feldolgozásra kerülne, állatorvosi vizsgálatnak vetik alá, hogy nem szenvedett-e olyan betegségben, mely belekerülve az emberi szervezetbe, bármi fertőzést, betegséget okozhat.
Márpedig ezek a lovacskák egész biztosan nem lettek ellenőrizve.
Én kint élek, és jómagam is vettem már 100%-os marhahúsból készült hamburgerhúsokat. Engem is meglepett hogy lóhús van benne, több okból is.
1. A termék 100% marhahúst garantált
2. A leírásban sem szerepel hogy lóhús is van benne
3. Ha nincs sehol sem rögzítve a dobozán akkor senki sem ellenőrizte a hús minőségét.
4. Én személy szerint nem szeretem a lóhúst, és így nem is veszek.
Egyébként érdekes módon az angolok többsége jót nevetett azon amikor kiderült az egész. A legtöbbjük nem is foglalkozott vele, sőt volt aki szerint finom volt így is..
Volt aki azon spekulált hogy a nagyobb üzletekbe elmegy (tesco, sainsbury) és felvásárolja negyedáron mert neki jó lesz.. (nem lehetett)
off : ""nyereg alatt" puhították a húst (tehát nyers lóhúst ettek)." - te hová jártál iskolába? :-D
Kérdező: egyáltalán nincs rendben az, ha mást tartalmaz a csomag, mint ami rá van írva. Ennyi, nem több.
Túl ezen van, aki utálja a lóhúst, nem akarja megenni, vastartalma miatt netán nem tesz neki jót, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!