Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért érv a tejtermékek...

Miért érv a tejtermékek fogyasztása ellen, hogy "nem vagyunk bocik"?

Figyelt kérdés
Méhek sem vagyunk, mégis eszünk mézet.
2013. febr. 6. 23:25
1 2
 11/18 anonim válasza:
a sajt és a vaj az kb színtiszta tejzsír... az ember-tej sokkal szegényebb mint a tehéntej. a tehéntejet a csecsemő szinte meg sem tudja emészxteni, veseleállást is okozhat nála
2013. febr. 7. 00:20
 12/18 anonim ***** válasza:

Pista Bácsi,

márpedig létezik "emberjoghurt", még ha elvétve is. :o)

Lányom tejfehérje allergiás, és fórumoztam egy időben, ott egy anyuka ajánlotta x joghurtkultúrát, amivel ő már elég jó sikereket ért el.

Sajtot még nem próbált. :o)

Én csak addig jutottam, hogy a 3 évesem kakaóval megissza, amit jelen babám mellett fejek. (És asszem itt le is állok, pedig izgalmas lehet... :o)

2013. febr. 7. 00:34
 13/18 anonim válasza:
de a joghurt megint más!! ne keverd a mákostésztát a tojásossal! meg az embert-tej összetétele is más, mint a tehéné... és gondolom mivel a lányod, így a te fehérjéidre nem allergiás. de ez csak tipp
2013. febr. 7. 00:37
 14/18 anonim ***** válasza:

Sajnos amíg szoptatok, addig null-tejdiétán kell lennem (kerülök minden tejszármazékot tartalmazó ételt is), mert full átvándorol az anyatejbe minden, amit elfogyaszt az anya... (Ja, és akit most szoptatok, ő is allergiás rá)

Itt a tejfehérjéről van szó, és minden tejtermékben van fehérje, csak kisebb vagy nagyobb mértékben (pl. a tejföl nagy részben csak zsír), és függ az erjesztési eljárástól is, hogy mennyire módosulnak a fehérjék (pl. a sajtban már nem annyira hasonlít, de a joghurt nagy része tej)

2013. febr. 7. 00:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Amúgy most is azért szambázok itt a képernyő előtt ebben a "kedvező időpontban", mert tegnap elfogyasztottam két kocka tejcsokit, és kb. 24 óra alatt ér a kicsihez, "kellemes hasgörcsöt okozván neki".

De most elaludt, úgyhogy viszlát van lassan nekem is...

2013. febr. 7. 00:48
 16/18 anonim válasza:
hát, a tejcsoki viszont nem sok tejet lát az elészülése alatt, esetleg csak képen, de viszont annál több tejsavót por formájában. az viszont tele van tejfehérjével. sőt, csak azzal
2013. febr. 7. 00:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Én azt tudom, hogy leletek alapján már i.e. 5000-ben fogyasztottak tejet és tejkészítményeket. Fatális baromságnak tartom, hogy most hirtelen méreg lett, amit nagyanyáink ittak és ettek. Csak annyit kéne tudomásul venni, hogy az ember mindenevő, azaz változatosan kell étkezni és akkor nincs gond(vadállat is meginná a tejet, ha kiraknád kis tálkába).
2013. febr. 7. 13:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem méreg, csak meglennénk nélküle. Sokan fogyasztják, én is.
2013. febr. 7. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!