Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan ember aki ha ránéz...

Van olyan ember aki ha ránéz nem kívánja meg?

Figyelt kérdés

Most lapozgatom az egyik újságot, és volt ott szépen szeletelt kenyér az egyik oldalon, kalács is, teasütemény, lekváros bukta is. Egy másik oldalon szeletelt szalámit láttam.

De sokan azt mondják (egészséges táplálkozás megszállottak, vagy fogyósok, de a kettő együtt is lehet) hogy a kenyér nem jó, mert gabona, és nem igazán kellene fogyasztani, a kalács, sajtos pogácsa, lekváros bukta és hasonlók még rosszabbak, mert szintén lisztes dolgok, de még valami hozzáadott tartalommal is (pl. a kalács cukorral, a cukor pedig káros), de még a szalámikra, felvágottakra is fújjolnak (mert ki tudja miből készült, túl zsíros, húst nem látott, tele káros tartósító szerekkel)

És viszont úgy megkívántam egy kis kenyeret szalámival, de még kalácsot is szívesen ennék.

Van amikor pedig a csokit kívánom meg, vagy a kekszet, amire szintén azt szokták mondani, hogy káros. Viszont képtelen vagyok elhinni, hogy van olyan ember, aki se kenyeret, se kelt tésztás sütit, se egyéb sütit (pl. linzer, teasütemények) se ilyen bolti kekszeket, csokikat nem kíván meg soha, és teljesen jól érzi magát. Valahogy túl hihetetlen, hogy ilyen ember létezzen. Vagy mégsem? Van olyan, aki soha egyetlen egy percre sem kívánja meg ezeket?

2013. febr. 5. 12:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Azok az emberek, akik a 3. világháborúval egyenértékű katasztrófának élik meg, ha 3 grammal többet mutat a mérleg. Ők mindent sajnálnak maguktól.

Én hedonista vagyok, mindent megeszek, amit megkívánok. a kenyeret viszont nem szeretem, nem is veszek soha. Kivételt képez néha, amikor annyira elfogy a pénzem, hogy már csak üres kenyérre futja, de tényleg csak olyankor.

2013. febr. 5. 12:52
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem vonok meg magamtól semmit, változatosan étkezem, mértékkel eszek mindent. A mai divat, hogy az összes élelmiszer káros, én már mindenről hallottam rosszat. Aki meg mindent elhisz magára vessen, ne egyen meg semmit.
2013. febr. 5. 12:53
 3/8 Mirk válasza:
100%

Azért kívánod ezeket, mert ezen nőttél fel. A táplálkozás csak kultúra kérdése. Van olyan hely a Földön ahol csak rovarokat esznek az emberek és ha megmutatnád nekik a szalámis kenyeret azt sem tudnák, hogy amit látnak egyáltalán étel-e.

Minden csak megszokás kérdése. Ezt szoktuk meg, mert a nyugati kultúrában ezek a megszokott ételek. Attól még, hogy megszokottak nem feltétlenül jók is. Vannak emberek akik próbálnak leszokni a káros ételekről. Nyilván ők is kívánják a finomságokat, szerintem sosem mondta senki, hogy undorodik a süteményektől.

2013. febr. 5. 12:54
 4/8 anonim ***** válasza:
Öcsém 35 éves, és életében nem kívánta az édességet. Se csokit, se sütit, se tésztát, semmi ilyesmit nem eszik. Én cukorbeteg vagyok, azért nem eszem ilyesmiket, de megkívánom néha. Mivel tudom, hogy ha felmegy a cukrom rosszul leszek, ezért Én sem eszem belőlük.
2013. febr. 5. 12:58
 5/8 A kérdező kommentje:

ma 12:54

A kérdés természetesen erre a kultúrára vonatkozott, de máshol is van biztos édesség, vagy kenyérféle, bármi, ami ilyen ételféleség, és említettem. És valahogy hihetetlen nekem, hogy ne kívánja egyáltalán egyiket sem, ha ránéz. Nemcsak édességeket, mert pl. szalámi, kenyér nem édesség, de élelmiszer. Máshol pl. a kenyérhez hasonló dolgot sütnek, és ott is biztos van olyan, hogy az ember ránéz, és olyan szívesen enne belőle.

2013. febr. 5. 13:15
 6/8 Mirk válasza:
100%

Mint mondtam mindenki szívesen enne belőlük DE nem esznek mert nem akarnak.

Attól, hogy valaki egészségesen akar étkezni ugyanúgy fogja szeretni a tortákat és a melegszendvicset.

Csak nem fogja enni őket.

2013. febr. 5. 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is így tettem, teljesen kiiktattam az életemből a cukrot, fehérlisztes termékeket, rizst, krumplit... jó fél évig mérlegeztem, szénhidrát, fehérje, szénhidrátmennyiséget, kalóriát számoltam, végén mindennek forgácsíze volt, és éheztem az ízekre, ugyanis iszonyatosan egyoldalú volt ez az egészséges életmód. Zabarohamaim lettek, szinte magamra sem ismertem, nem volt megállás. Most már kezdek helyre jönni, mindent eszek mértékkel, nem híztam el, sportolok, és egészségesnek érzem magam.
2013. febr. 5. 20:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Sajnos én nem szeretem a zöldségeket, szóval nem tudok nagyon válogatni mit egyek. Krumpli, rizs, és hasonlók, amit pont nem ajánlanak hússal ugye, de magában is eszem néha, reggel kenyér felvágottal. Van amikor jobban vagyok éhes sütire, máskor kevésbé. Ez sem tudom mitől függ.
2013. febr. 5. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!