Hogy kell nagyon finom tartár mártást csinálni? Mi kel hozzá?
Étterembe mi igy csináljuk.
Majonéz
Bors
Csipet só
Örölt kömény
Citrombors
Mustár
MI IGY CSINÁLJUK EZ A LEGKÖNNYEB DE OTTHON MÁSKÉPP REMÉLEM SEGITETTEM
Kel nem kell hozzá!
Nem túl hideg tojássárgáját sárgánként 1dl olajjal ki kell keverni. Először csak cseppenként adagolni, aztán már lehet csorgatni is. Ha már margarin állagú a keverék, akkor tojásonként egy teáskanál cukor, egy tk. mustár, egy tk. citromlé kell hozzá. Só, fehérbors ízlés szerint, és ugyanakkora mennyiségű tejföllel elkeverni.
Én így szeretem...
Majonéz készítése:
egy tálba tojássárgáját teszek,pici sóval elkeverem. Ezután CSEPPENKÉNT adok hozzá olajat, és jól elkeverem. Ha már elég sűrű, vajszerű, akkor egyszerre több olajat is adhatok hozzá. Mindig jól elkeverem, amíg vajsűrűségű nem lesz.
A majonézhez keverek borsot,pici cukrot, mustárt,kevés gyömbért, majd tejfölt. Összekeverem és kész a tartármártás. Lehet más fűszereket is használni, ízlés szerint.
Bolti majonézt soha nem használok, mert abban sok felesleges adalék van, és drágább is, mintha én készítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!