Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen deszkát vegyek?

Milyen deszkát vegyek?

Figyelt kérdés

Fából készültet, műanyagot olyat amit lehet hajlítani, vagy olyat amit nem) vagy gránit lapot? Esetleg üveget?

Melyik mire jó?

Most fogok elköltözni, nem igazán főzünk itthon, így nem tudom, hogy melyiket érdemesebb.

Elnézést kérek, ha kissé bugyuta a kérdésem.


2013. jan. 25. 14:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem fából készült van, azért is szeretem többek között, mert amikor tudom, hogy valami forró lábast kell valahova letennem, nagyon sokszor a vágódeszkát kapom elő, az kéznél van, és semmi baja sem lesz, ha egy forró lábast ráteszel.
2013. jan. 25. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

[link]


Nekem ilyen van kettő.

Egy a gyümölcsökhöz,egy a zöldségerkhez,húsokhoz.

Jó benne az a mélyedés a szélén,húslé szépen belefolyik,nem le az asztalra,könnyen mosható.És drága sem volt.

2013. jan. 25. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Tésztagyúrásra mit használjak?
2013. jan. 25. 14:15
 4/12 anonim ***** válasza:

második vagyok


ahhoz nekem fából készült gyúródeszka van,ami becsúsztatható az aztal lapja alá.

2013. jan. 25. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Gyúródeszkám nincs, ha szükséges valami, van egy fél asztal-nagyságú műanyag tálcám, azt használom vagy a belső oldalát, vagy az aljának a külsejét. Egyszemélyes háztartásban ennyi is elég. :))))

2013. jan. 25. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt hallottam, hogy a műanyag vágólapon telepedik meg a legtöbb baci.

Fa, üveg, gránit. Ezeket javaslom.

2013. jan. 25. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Tésztagyúrásra lehet kapni szilikon lapot.

Isteni jó, mert nem ragad rá a tészta.

2013. jan. 25. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Én fa vágódeszkát használok, illetve van egy, amin kizárólag a nyers húsokat, belsőségeket, ilyesmiket vágom, és egy olyan készlet, amit csak reggelihez, vacsorához használunk, ha kolbász, szalonna, vagy olyan általában húsféle és zöldségféle a kaja, amit deszkán szeretünk evés közben vagdosni. A többin a zöldség, gyümölcs, alátétként is funkcionálnak.


Gyúródeszkám nincs, a konyhapulton szoktam csinálni a tésztákat, egyszerűbb a tisztítása, nincs széle, pereme, tehát teljes szélességben használhatom az egészet, amennyire lepakolok róla :)

Tupperwarés feltekerhető műanyag gyúrólapom van, azt pedig ki szoktam tenni az asztalra, azon hűlnek a kész sütilapok, mézeskalácsok, egyebek.

2013. jan. 25. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Nagyon hálás vagyok az összes válaszért. Azt hiszem, hogy akkor most beruházok egy műanyag (zöldségek, gyümölcsök) deszkára, és egy fára a húsok miatt. Bár azt olvastam most össze, hogy a hús szempontjából az üveg a leghigiénikusabb... nem tudom, lehet, hogy megnézem élőben, mert bizarrnak tűnik azon késezni. A tészta miatt egyenlőre nem veszek, csak akkor, ha a lakásban nagyon rozoga lesz az asztal, vagy magas a pult.
2013. jan. 25. 22:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Bambuszt javaslok, higiéniailag olyan jó, mint a fa, viszont nem hasad el sok mosogatás után sem. A gránit/üveg lapok tönkreteszik a késeidet!
2013. jan. 26. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!