Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen gyakran lehet energia...

Milyen gyakran lehet energia italt inni?

Figyelt kérdés
12 vagyok nem szoktam gyakran inni...
2013. jan. 11. 20:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%
Hát ha agyad nincs, valaminek muszáj leállnia.
2013. jan. 11. 21:16
 12/19 anonim ***** válasza:
Végülis csak szétcseszi a szivedet és az érrendszeredet. Á, igyad bátran.
2013. jan. 11. 22:36
 13/19 anonim ***** válasza:
2013. jan. 11. 22:55
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Na legyen itt egy normális válasz is az eddigi igazság bajnokai hsz-k helyett: a "normális" (32mg/100ml) koffein tartalmú energiaitalokból napi 500ml a javasolt maximális fogyasztás, alkohol nélkül. Koffeint tekintve ez 2 erős kávénak felel meg (amit az előttem szólók 80%-a garantáltan naponta elfogyaszt), de az energiaitalban az egyéb stimulánsok (a csipszadó előtt taurin, mostanság arginin) is vannak, de ezek sem teszik durvábbá, mint egy kóla. Én Red Bull- majd később Adrenalin-függő voltam jó 2 éven át, aztán egyszer meguntam és lejöttem róla. Nem kell elhinni az energiaitalok démonizálását, semmiben sem rosszabbak, mint a moziban elfogyasztott nagy kólád. Nem egészséges, de nem is méreg.
2013. jan. 11. 23:42
 15/19 A kérdező kommentje:
koszi utcso :)
2013. jan. 12. 19:44
 16/19 anonim válasza:

Csak nézz körül a neten, mit írnak a gyermekek által történő energiaital fogyasztásáról: "Szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy az energiaitalok rendkívül károsak a gyerekek számára, mivel a koffein mellett még számos olyan kémiai anyagot tartalmaznak, melyek mind veszélyt jelentenek a fiatalok egészségére. Dr. Steven Lipshultz, a Miami Egyetem Miller Orvosi Karának gyermekgyógyász professzora az alábbiak fényében úgy véli, az italok a gyerekek számára a legkisebb mennyiségben sem ajánlottak.

Dr. Steven Lipshultz kifejtette, hogy az energiaitalok semmi olyan összetevőt nem tartalmaznak, ami hasznos lenne a gyerekek számára, bár ők maguk gyakran azt gondolják, ezeknek az italoknak a fogyasztása révén energikusabbak lesznek, jobban teljesítenek a sportban, vagy könnyebben veszítenek a súlyukból. Ezzel szemben az italok inkább gátolják őket az alvásban, ami miatt csak még fáradtabbak lesznek, a magas cukortartalom következtében pedig még el is hízhatnak. Lipshultz mindezek fényében úgy véli, az italok a gyerekek számára a legkisebb mennyiségben sem ajánlottak.

Amint azt dr. John Higgins, a Texas Egyetem houstoni Orvosi Iskolájának munkatársa kifejtette, a koffein mellett az energiaitalok guaranát, taurint, L-karnitint, ginzenget és yohimbint is tartalmaznak, melyek együtt növelik a pulzusszámot és a vérnyomást, ugyanakkor ezzel egyidejűleg lassítják a koszorúér véráramlását, amelynek pedig az lenne a feladata, hogy a szívizmok felé szállítsa az oxigént és a tápanyagokat. Ha ez még mind nem lenne elég, a koffein hatására kalcium szabadul fel a szívsejtekben, ami hatással van azokra az elektromos jelekre, melyek a szívverést szabályozzák, és így akár szívritmuszavart is okozhat. Arra is vannak bizonyítékok, hogy az ital a sóháztartást is megzavarja, továbbá megváltoztatja a nátrium- és káliumszintet, ami szintén szívritmuszavart eredményezhet.

Most komolyan, megér ennyit neked?

2013. jan. 23. 21:38
 17/19 anonim válasza:
Szerintem se igyál! 15/F vagyok, és ha 12 éves gyereket látok inni, az nem hogy menő de még ciki is. És ne mond hogy finom, mert egy sima szörp sokkal finomabb mint az. Én se szoktam inni, és neked sem ajánlom.
2013. jan. 24. 20:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Hidd el, amit a többiek is írnak, hogy jobban jársz, ha nem iszod! Nem véletlen fontolgatják, hogy 18. éves korhatárhoz kötnék, mint a cigit, meg a piát. Nem egészséges egyáltalán! Semikor ne igyál, ha nem akarsz égő lenni!
2013. jan. 26. 09:21
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát kisfiam... hülye vay, ha ilyen sz@rokat iszol.
2013. jan. 26. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!