Krémlevest le lehet fagyasztani?
1. A krémlevesbe nem kell feltétlen tejszin, én nem szeretem azzal, elég csak a zöldségeket áttörni.
2. A tejsuzin lefagyasztva egy évig simán eláll - a fagyaszta´snak éppen ez a lényege.
3. Ha feltétlen le akarod fagyasztani, akkor lehet, de valószinüleg kiolvadás után röviden át kell mixelni.
4. Ha megoldható, akkor a tejszint csak abba az adagba keverd bele, amit frissen megesztek, és a maradékot tejszin nélkül fagyaszd le, majd feolovasztás után keverd bele frissen - igy semmi különbség sincs az izében.
5. Ha tartaléknak akarod, akkor csak a megfött zöldségket fagyaszd le adagonként, és kiolvasztva, felmelegitve pürésitsd meg izesitsd - igy sokkal finomabb marad.
Sok sikert.
Igen, le lehet fagyasztani, nálam szinte mindig van póré-és fokhagymakrémleves elfagyasztva :) Semmi baja nem lesz a tejszínnek.
Én nem szoktam úgy bonyolítani, mint az első, nem pürésítem és tejszínezem kiolvasztáskor, mégis ugyanolyan az íze. Természetesen nem mikróban olvasztom fel, hanem lábasban lassú tűzön melegítve és kevergetve.
Ha javasolhatom, inkább 1 vagy 2 személyes adagokat fagyassz el kisebb edényekben, így ha csak úgy megkívánod mondjuk ebédre, vacsira, akkor is egyszerűen tudsz kiolvasztani magadnak, a többi adag pedig nem romlik meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!