Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért mondják a kocsonyára...

Miért mondják a kocsonyára sokan, hogy egészségtelen?

Figyelt kérdés
Teli van fehérjével, kollagénnel, azt se hiszem hogy valakinek ettől a zsírmennyiségtől lesz rossz a koleszterin szintje. Ti mit gondoltok?
2012. dec. 18. 17:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A kocsonya egészséges. A kollagén jót tesz ízületeknek, és a bőrt is szépíti.
2012. dec. 18. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hogy egészséges, vagy egészségtelen azt nem tudom, de nem is igazán érdekel, mert nagyon szeretem!

Egyébként mostanában az emberek nagyon rá vannak pörögve erre az egészséges életmódra, pedig nagyszüleink zsírral főztek, húst heti 1-2x ettek, a szalonna viszont gyakran került az asztalra, mert nem volt más, mégis egészségesebbek voltak, mint a mostani generáció.

2012. dec. 18. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen! Én is zsírral sütök(házi tyúk vagy libazsírral), szerintem is egészségesebb, sőt ha nem zsírt használok, hanem olajat egyből éhes leszek, vagy édességekre vágyom.
2012. dec. 18. 18:02
 4/9 doboszoli ***** válasza:

Ne hallgass rájuk!

Egy jó kocsonya, füstölt csülökkel bőrrel, körömmel,(perverzebbeknek farokkal, füllel), gazdagon fokhagymázva, pici citromlével ízesítve, foszlós fehér kenyérrel fogyasztva, mint a tej. Élet, erő egészség!!))

2012. dec. 18. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 doboszoli ***** válasza:
Még valami: a jó hideg rizling úgy hozzá tartozik, mint az imádsághoz a keresztvetés..
2012. dec. 18. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Miért épp a kocsonyát említed? Ha, jól szétnézel, mindenre írták már, hogy egészségtelen és az ellenkezőjét is. :))))))))))
2012. dec. 18. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Anyu nem csinálja zsírosra, csülök nincs benne(de ha lenne az se baj, mert az legalább nem szénhidrát), és nem szoktam kenyeret enni hozzá, a fehér kenyeret pedig alapból nem szeretem...
2012. dec. 18. 21:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát az biztos, hogy egészségesebb, mint a génkezelt szója, meg a hidrogénezett növényi zsírból készült margarin.
2012. dec. 18. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
40%

Azért mondják, mivel régen a kocsonyát nem zselatinnal csinálták, hanem jó zsíros dolgokból. Csirkemellből egyszerűen lehetetlen kocsonyát főzni (zselatin nélkül)Nagyanyáink idejében szégyen volt, ha valaki zselatint tett a kocsonyába !

Ennek a hagyományos kocsonyának nagyon magas a zsírtartalma, megemeli a koleszterinszintet és a májat és epét is megterheli.


Ettől eltekintve nagyon finom és én személy szerint úgy gondolom, hogy évente néhány alkalommal egyáltalán nem elítélendő, ha valaki kocsonyát eszik. Vagy akármi mást, amire azt mondják, hogy egészségtelen.

2012. dec. 19. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!