Miért mondják a kocsonyára sokan, hogy egészségtelen?
Hogy egészséges, vagy egészségtelen azt nem tudom, de nem is igazán érdekel, mert nagyon szeretem!
Egyébként mostanában az emberek nagyon rá vannak pörögve erre az egészséges életmódra, pedig nagyszüleink zsírral főztek, húst heti 1-2x ettek, a szalonna viszont gyakran került az asztalra, mert nem volt más, mégis egészségesebbek voltak, mint a mostani generáció.
Ne hallgass rájuk!
Egy jó kocsonya, füstölt csülökkel bőrrel, körömmel,(perverzebbeknek farokkal, füllel), gazdagon fokhagymázva, pici citromlével ízesítve, foszlós fehér kenyérrel fogyasztva, mint a tej. Élet, erő egészség!!))
Azért mondják, mivel régen a kocsonyát nem zselatinnal csinálták, hanem jó zsíros dolgokból. Csirkemellből egyszerűen lehetetlen kocsonyát főzni (zselatin nélkül)Nagyanyáink idejében szégyen volt, ha valaki zselatint tett a kocsonyába !
Ennek a hagyományos kocsonyának nagyon magas a zsírtartalma, megemeli a koleszterinszintet és a májat és epét is megterheli.
Ettől eltekintve nagyon finom és én személy szerint úgy gondolom, hogy évente néhány alkalommal egyáltalán nem elítélendő, ha valaki kocsonyát eszik. Vagy akármi mást, amire azt mondják, hogy egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!