Mit süttök karácsonyra a családnak?
A diós-mákos beigli nálunk is nyerő.
Sósnak én egyszerű sajtos pogácsát szoktam.
Mást nem sütök, mert két nagymama felpakol :)
Csak sajtos-sós rudat csinálok, nagyon egyszerű és finom. De ha lesz rá igény, szoktam pozsonyi kiflit is csinálni.
Bejglit készen veszünk.
Köszi mindenkinek a választ!! :))
Jól hangzanak!
Sok mákos, és kevesebb diós bejgli alap. A mákos mondjuk fini gyümölcsös is egyben... ;-)
Zserbószelet nálunk túl egyszerű, inkább más alkalmakra sütjük, vagy csak úgy...
Flódnit mindig nézegetem, de a bejgli miatt elmarad, mert ugyanaz a töltelék majdnem...
A sós pedig valahogy mindig lemarad, és csak szilveszterre sütünk sósat.
Nálunk a bejgli mellet még alap, hogy legyen egy fini torta, és még 1-2 fajta szeletelős vagy aprósüti.
A tortán még töröm a fejem...
Viszont az egyik süti azt hiszem hájas lesz!
Diós és mákos bejgli (sok diós, kevés mákos, nálunk az megy jobban, a cirka 18 főből 1 szereti kimondottan a mákosat, néhány megeszi, de inkább diós, a többség csak diós)
Zserbó
Somlói
Tiramisu
Hájas tésztából diós és lekváros
Linzerkarikák különleges lekvárokkal (rumos gesztenye, kiwi, stb)
Mézeskalács alakok és házikó is (alakok készen, ház holnap készül)
Sajtos pogácsa
Ropogós sós rudacska
Moszkauerhez hasonló édesség (aszalt gyümölcsök, különféle magvak, kandírozott narancshéj, kókuszchips leöntve fehér, ér és tejcsokival)
És az ebéd után frissen készült csokis szuflé
Elég sok süti van ilyenkor, még jövőre is marad belőlük :) A többségük sokáig eláll, a krémesek meg úgyis elfogynak néhány nap alatt. Sokan vagyunk, és ez csak a szúk család, szüleim, testvéreim, testvéreim párjai és gyerekeik, meg az én párom. Ráadásul egy testvéremnek és nekem még nincs is gyerekünk, néhány év múlva már 20 fő felett leszünk :) Mindenkinek lesz valami, ami a kedvencei közé tartozik, a legtöbbet mindenki megeszi.
Mézeskalács + házikó
Zserbóval megpróbálkozom
Hatlapos
Valami aszaltgyümis-magvas kuglóf
Creme Brulée
Diós-mákos bejglit valószínű kapunk
Ki akarom próbálni még a linzert és még tiramisut sem csináltam:D
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!