Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az USA-ban a menzák miért...

Az USA-ban a menzák miért ilyenek?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam, hogy általános suliban, gimiben, és egyetemen stb stb is a menza kaja (választani lehet ugye): Pizza, Hamburger, Sültkrumpli, Hot Dog stb....

Itthon jól tudjuk milyen a menza kaja, elméletileg pl Franciaországban is hasonló a menzán kiadott étel mint itt.

De az USA-ban miért ilyeneket szolgálnak fel?

Hisz pl itt a hamburger, pizza egyáltalán nem olcsó, mármint nem tartozik a "mindennapos" kategóriába.

Arról nem is beszélve, hogy egyik suliban sincs tesi, és ezek a kaják (max a pizza nem annyira) marhára hizlalnak.

Miért ilyen az USA-ban a menza? Miért jó ez? (most azon kívül, h szerintük finom, mert el nem hiszem, hogy valaki képes mindennap hamburgert enni)

2012. dec. 8. 17:29
 1/6 A kérdező kommentje:
Vagy nem ilyen az átlag az USA-ba? Mert akkor én tudom rosszul...
2012. dec. 8. 17:30
 2/6 anonim válasza:
38%
Az USA szeret rajoskodni azzal amilye van és míg a magyaroknál olcsó kaja van addig az USA keményebb pénzeket is hajlandó fizetni a kajákért mert hogy ők "gazdagok". De sok hely van ott is ahol pont hogy zöldségeket, gyümölcsöket adnak nem pedig hizlaló kajákat. Azt viszont nem hinném hogy egyik suliban sincs testnevelés...
2012. dec. 8. 17:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Hisz pl itt a hamburger, pizza egyáltalán nem olcsó, mármint nem tartozik a "mindennapos" kategóriába. "

Az USA-ban a hamburger, hotdog, stb az mindennapi étel, olcsóbbak közé tartozik. Egy hamburgert már 2-3 dollárért vehetsz, a zöldségek gyümölcsök viszont drágák.

2012. dec. 8. 17:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nahát, ha bemennél egy Amcsi menzára, csodákat látnál.

A menzán kevés hamburger van. és akkora a választék, mint egy Svédasztalon. Fogod a tálcádat és összeválogatod a kajádat. Gyümölcs, süti mindig van.És ha odafigyelsz, mindig találsz olyan kaját, ami számodra megfelelő.

Különben is olyan hüly eségnek tartom ezt a hamburger utálatot. Nekem speciel nagyon ízlik a Bigg meg.

Egy évben megeszek akár hármat is. Aztán minden mást. Ha mindenből mértékkel eszel, az nem lehet rossz! Ha valami rossz, az azért rossz, mert egy ellenérdekelt kajagyártó ellene hangolja esetleg fizetett értékelőkkel valamilyen kaja ellen a közönséget.

Egyszer azt mondják, hogy a tej élet, erő egészség. Aztén meg elkezdik szapulni az egészet, hogy ilyen, meg olyan egészségtelen. Vagy azt mondják, a margarin a szívbarát. egyél sokat, majd előállnak azzal, hogy a margarin genetikai kódja csak egyetlen egy dologban változó a műanyaghoz képest. Baromság az egész. Szóbeszédre nem szabad adni. Itt a GOOGLE Bácsi, keressetek rá tudományos forrásokból, és már is látszik, hogy butaságokat beszélnek. Az én apám 97 éves. Az egyik kezébe fog egy vereshagymát, meg egy szelet fehér kenyeret, a másikban egy darab abált szalonnát, és jól befalatozik belőle, nagyokat kanyarítva a bicskájával belőlük. Hamburgert is evett már, csak nem ízlett neki. Nem fogyózik, de mindenből rendesen eszik. Nem vega, nem kizárólagosan húsevő, és 97 éves. Tehát ne féljetek a hamburgertől, a sült krumplitól meg a többitől, de mindent csak mértékkel.

Amcsiban csak azért kövérek, mert szinte csak üzleti kaján élnek az emberek. Ritkán főznek otthon. És valljuk be, hogy egy hamburgerrel gyorsan lehet végezni, nem kell az asztalhoz sem ülni. Aki csak ilyent eszik, az megérdemli.

Én ma rostonsült csirkemellet ettem , ubisalival, előtte meg egy jó kis paradicsomlevest reszelt sajttal. De szívesen beállok egy Meki elé a kocsival, és ha kevés az időm bevágok egy Meki kaját.

2012. dec. 8. 18:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Aranybogaram a pizza jobban hizlal mint a hamburger vagy a hot dog...
2012. dec. 8. 20:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Hallani bármit lehet! Majd akkor hidd el ha a saját szemeddel is látod!

Nem hiszem, hogy ott pizzán, hamburgeren és hot-dogon élnek csak.

Szóval ugyan olyan választékos a kaja mint bárhol másutt. Lehet húst, tésztát, salátákat, sütiket választani.

Sőt sok suliban épp ez ellen vannak. Ott csak egészséges, változatos ételeket adnak a diákoknak.

Náluk is van tornaóra. Ugyan úgy sportolnak ott is a diákok mint minálunk vagy bárhol másutt.

Szóval ez nem így van ahogyan írod!

2012. dec. 9. 20:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!